- Bildet har ikke noe på internett å gjøre

AaFK-ledelsen kaller inn til spillermøte etter at nakenbilde havnet på Twitter.

LA UT NAKENBILDE: Aalesund-spilleren Jonathan Tollås Nation ble matchvinner mot Odd i går, men før kampen la han ut et nakenbilde fra garderoben på Twitter. Dagbladet har selv sensurert deler av bildet. Foto: Scanpix/Twitter.
LA UT NAKENBILDE: Aalesund-spilleren Jonathan Tollås Nation ble matchvinner mot Odd i går, men før kampen la han ut et nakenbilde fra garderoben på Twitter. Dagbladet har selv sensurert deler av bildet. Foto: Scanpix/Twitter.Vis mer

(Dagbladet): Aalesund vant 2-1 mot Odd i går kveld og sikret årets første seier.

Midtstopper Jonathan Tollås Nation (21) ble matchvinner da han headet inn 2-1 etter 75 minutter - men Aalesund-spilleren vil bli innkalt til klubbledelsen i løpet av dagen etter at han publiserte et nakenbilde fra garderoben på Twitter lørdag.

Daglig leder i Aalesund, Henrik Hoff, er ikke fornøyd med bildestuntet.

- Slike bilder har ikke noe på internett å gjøre. Når en relativt kjent person legger ut nakenbilder er det klart at det skaper kontroverser. Jeg vil ta en prat med alle spillerne senere i dag, sier Hoff til Dagbladet.

- Har AaFK noen retningslinjer for bruk av sosiale medier?

- Nei, vi har ansett spillergruppa for å være oppegående, og vi ønsker å la våre ansatte bruke både Facebook og Twitter. Men å legge ut slike bilder vil vi ikke at noen i klubben skal gjøre, sier Hoff.

- Vi må huske at det er mange unge gutter og jenter som følger klubben og våre spillere. Spillerne skal være forbilder og da er dette uakseptabelt.

Ikke bot - Har du selv sett bildet?

- Ja, dessverre har jeg det. Jeg ble informert om at bildet ble lagt ut på lørdag, og jeg skjønner at dette har skapt reaksjoner, sier Hoff.

Garderobestuntet vil ikke få store konsekvenser for spillergruppa.

- Det vil ikke bli delt ut bøter, men vi må ta en prat med spillerne og se om det er behov for å sette opp skriftlige retningslinjer, sier Hoff.

- Uskyldig spøk Tollås Nation selv forklarer bildet slik:

- Det var bare en uskyldig spøk. Jeg har ikke fått noen negative reaksjoner, og det var først og fremst ment som en intern greie, sier Tollås Nation til Dagbladet.

- Vi har trening i dag, så jeg får se om jeg blir kalt inn til møte. Jeg ønsker ikke å støte noen, men kan ikke si at jeg angrer heller, legger han til.

KALLER INN TIL MØTE: Daglig leder Henrik Hoff i Aalesunds FK varsler møte med spillerne etter at nakenbilde havnet på internett.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KALLER INN TIL MØTE: Daglig leder Henrik Hoff i Aalesunds FK varsler møte med spillerne etter at nakenbilde havnet på internett. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- Hva sier lagkameratene og trener Kjetil Rekdal om bildet?

- Alle på laget synes det er greit, men jeg vet ikke om Rekdal har sett det. Det første jeg gjorde var ikke å vise det til ham, sier Tollås Nation.

Aalesund sto med tre uavgjort før gårsdagens kamp mot Odd. Cupvinneren fra i fjor står med seks poeng etter fire kamper.

- Nå kan vi slippe ned skuldrene og seieren i går var ekstremt viktig. Det smakte veldig godt å score, sier Tollås Nation.