Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mats Zuccarello Aasen

Bildet har sjarmert mer enn bare Norge. Nå avslører Zucca hvorfor han stoppet opp

Mats Zuccarello Aasen synes oppmerksomheten rundt møtet med Edvin (12) er blåst veldig opp. Samtidig forteller han hva som lå bak den overraskende handlingen.

SMELTER HJERTER: Mats Zuccarello Aasen stoppet opp da han så Edvin trene på skudd. Nå forteller han hvorfor. Foto: Linn Stalsberg/privat
SMELTER HJERTER: Mats Zuccarello Aasen stoppet opp da han så Edvin trene på skudd. Nå forteller han hvorfor. Foto: Linn Stalsberg/privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Noen øyeblikk er større enn andre. For Edvin Velle (12) var det overraskende møtet med Mats Zuccarello Aasen i sin egen oppkjørsel det største han har opplevd.

For den 29 år gamle New York Rangers-stjerna var det en helt normal handling. En handling som skapte overskrifter i flere norske og internasjonale medier og som lille Edvin vil leve på i mange år.

Zuccarello synes på sin side omtalen av møtet med unggutten er kraftig overdimensjonert.

- Det har blitt veldig blåst opp. Det var ikke meningen at det skulle bli så stort. Det var bare en hyggelig samtale mellom to hockeyspillere, sier Mats Zuccarello Aasen til Dagbladet.

Han var i dag med på Olympiatoppens Pyeongchang-samling på Fornebu, men var ikke blant dem som testet dansetrinnene da store deler av salen øvet inn de OL-inspirerte trinnene til «Gangnam Style».

Zuccarello flirte og takket høflig nei da Kjetil André Aamodt oppfordret ham til å vise fram sine dansekunster.

Derfor stoppet han

29-åringen lar i stedet beina og armene snakke på isen og være en inspirasjonskilde til unge hockeytalenter på den arenaen.

Det vet Edvin Velle alt om. Overfor Dagbladet forteller Zuccarello hva de snakket om da han kom inn i ungguttens innkjørsel.

- Vi pratet om mye forskjellig. Jeg spurte hva han driver med, hvor han spiller og hva han trener på. Resten holder vi for oss selv, sier NHL-stjerna.

- Hvorfor kom du inn i oppkjørselen hans?

- Da jeg stoppet og gikk ut av bilen, kom plutselig pucken mot meg. Da plukket jeg den opp og ga den til ham. Da syntes jeg det var naturlig å ta en prat og høre hvordan han trener.

Varmet Zuccas hjerte

Det norske hockey-unikumet ble glad da han så hvordan Edvin trener i et inderlig håp om å bli like god som sitt store forbilde.

Plutselig sto forbildet der og ga ham både pucken og nyttige råd på veien mot den store drømmen.

- Jeg synes det er veldig fint å se at noen terper og trener. Det varmer hockeyhjertet mitt når jeg vet det er stadig flere barn som sitter foran en skjerm, forteller Zuccarello til Dagbladet.

- Det var sånn det ble. Edvin og jeg hadde en fin prat. Det var hyggelig for oss. Jeg hadde ikke trodd et skulle bli så stort, men det er fint om Edvin kan bruke det positivt, sier 29-åringen.

Norges største ishockeystjerne, som ikke fikk deltatt i VM, håper å spillet med flagget på brystet igjen under de olympiske lekene i Pyeongchang kommende vinter.

- Norge imponerte under VM. Jeg fikk sett de siste kampene da jeg ikke spilte selv. Norge hadde fortjent en plass i kvartfinalen, synes jeg. Vi får prøve å klare det i OL i stedet, sier Zuccarello.

Hele Norges coronakart