Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kypros - Norge: To dager igjen

Bildet Norge ikke vil se før Kypros-kampen

Helten Bjørn Maars Johnsen kan miste den avgjørende kampen mot Kypros mandag: - Det er ikke så bra nå, sier han.

SKADET: Bjørn Maars Johnsen gikk ut av stadion med polstret fot etter kampen mot Slovenia. . Foto: Lise Åsrud / NTB scanpix
SKADET: Bjørn Maars Johnsen gikk ut av stadion med polstret fot etter kampen mot Slovenia. . Foto: Lise Åsrud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Slovenia - Norge 1-1

LJUBLJANA (Dagbladet): Da Norge trengte det som mest, dukket Bjørn Maars Johnsen opp. Han utliknet til 1-1 mot Slovenia i går - og reddet ett poeng for fotballandslaget.

Norge er fortsatt i førersetet til å vinne gruppa i Nations League, takket være AZ Alkmaar-spissen. Men om Maars Johnsen spiller den avgjørende kampen mot Kypros mandag, er helt umulig å si.

Seint fredag kveld gikk han inn i spillerbussen på stadion med en polstret ankel. Det så slett ikke bra ut. Så store smerter hadde han at han ikke engang orket å prate med mediene som sto og ventet.

FIKK HJELP: Bjørn Maars Johnsen måtte støttes av Norges sikkerhetsansvarlig, Geir Ellefsen, på vei ut av stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK HJELP: Bjørn Maars Johnsen måtte støttes av Norges sikkerhetsansvarlig, Geir Ellefsen, på vei ut av stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Vanligvis tar Maars Johnsen seg god tid til alle. Denne gang skar han grimaser og måtte støttes inn i spillerbussen av sikkerhetsansvarlig for laget, Geir Ellefsen.

Skaden skal ha oppstått etter scoringen. Spissen steg til værs og headet ballen i mål. Etterpå landet han forkjært. Til fotballandslagets Facebook-side sier han:

- Jeg hoppet jævlig høyt. Jeg kom fort ned på banen og landet dårlig på fot og ankel. Det er ikke så bra nå. Vi får se om en dag eller to hva som skjer.

Maars Johnsen dukket opp som en redningsmann da de to andre spissene - Tarik Elyounoussi og Ola Kamara - viste seg som lite effektive. Det var åpenbart at Norge manglet kvalitet i hodespillet.

Scoringen kom også på en heading. Håvard Nordtveit la et perfekt innlegg foran mål. Der hadde Maars Johnsen tatt oppstilling - og headet ballen inn.

- Det var et jævlig bra innlegg fra Håvard, sier han.

- Treneren har sagt at jeg må komme inn i boksen - nærmere mål - og bli der. Jeg hadde en sjanse tidligere til å score, men gjorde det ikke så bra med venstrefoten. Jeg kom inn foran keeperen. Han ble litt sjokkert over det, og jeg touchet den inn.

Spissen fortsetter:

- Dette var viktig for Norge. Og det er stort for meg og familien min. Vi må tenke neste kamp som er viktig.

Effektiviteten var noe trener Lars Lagerbäck klagde på etter kampen. Nettopp derfor vil det passe svært dårlig om Maars Johnsen ikke blir aktuell mot Kypros. Han kom inn for Kamara da det gjensto 28 minutter av kampen.

- Det første kvarteret var ikke bra. Vi var litt passive, de var aggressive. Vi var ikke tilstrekkelig effektive. Vi hadde noen målsjanser, og skulle normalt vunnet kampen med mer effektivitet, sier Lagerbäck.

Tarik Elyounoussi slet med skade før Slovenia-kampen. Fra før er Joshua King ute med skade. Hvis Maars Johnsen heller ikke kan spille mot Kypros, snakker vi om en angrepskrise for Norge.

Ola Kamara hadde ikke en god kamp i går kveld.

Både Norge og Bulgaria har ti poeng i gruppa. Ved poenglikhet er det målforskjellen som teller. Og da sier det seg selv at spissenes kvalitet er viktig.

Bulgaria møter Slovenia mandag. Vinneren av gruppa rykker opp en divisjon i Nations League. Gruppevinneren får også muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Gjenstående kamper mandag:

  • Kypros - Norge, klokka 20.45
  • Bulgaria - Slovenia, klokka 20.45
Tabell
Norge53115-210
Bulgaria53116-410
Kypros51225-75
Slovenia50234-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!