SKADET SEG: Manchester Citys gabriel Jesus. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKADET SEG: Manchester Citys gabriel Jesus. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Bildet satte en støkk i fansen. I dag kom beskjeden: Pådro seg brudd i foten

Gabriel Jesus pådro seg metatarsbrudd og er ute på ubestemt tid. 

(FourFourTwo): Manchester Citys nye angriper Gabriel Jesus hinket av banen i gårsdagens kamp mot Bournemouth.

Det skjedde allerede 15 minutter ut i kampen da Jesus gikk opp i en hodeduell med forsvarer Simon Francis, for deretter å lande på ankelen hans.

Manager Pep Guardiola sa at han ikke visste omfanget av skaden til sin nye juvel, men at han håpte det ikke ville være noe alvorlig.

Men i dag kom den hardtslående rapporten som forteller at brasilianeren kan være ute i to til tre måneder med metatarsbrudd på yttersiden av foten. Metatarsbrudd er blant de vanligste bruddtypene.

Det er svært dårlige nyheter for de lyseblå, med tanke på alle de viktige kampene som kommer på rekke og rad i både liga og cup.

Manchester City bekrefter på sine hjemmesider at angriperen er ute med metatarsbrudd, men forteller at spilleren skal gjennom flere undersøkelser de nærmeste dagene for å slå fast hvor lenge han blir ute.

Ryktene skal ha startet tidligere i dag med at den tidligere brasilianske landslagsspilleren Denilson under et radioprogram fortalte at han hadde snakket med broren til Jesus, som skal ha bekreftet at City-angriperen hadde valgt å operere foten. Dette er ikke bekreftet.

Dersom det stemmer at han skal operere foten, vil han være ute lenger. Samtidig er sjansen for tilbakefall mindre. Engelske medier, deriblant Daily Mirror, estimerer at Jesus kan bruke to til tre måneder på å komme tilbake.

Samtidig har bilder av Gabriel Jesus på krykker har begynt å spre seg i sosiale medier.

Trøsten til Manchester City får være at de har Sergio Agüero som erstatter.