Bildet satte fyr på Barcelona-fansen

Barcelona gikk på et tungt nederlag mot Liverpool. Det boksåpner Ivan Rakitic gjorde dagen derpå, får fansen til å frese.

INGEN BØNN: Ivan Rakitics fest dagen derpå har skapt reaksjoner hos Barcelona. Foto: NTB Scanpix
INGEN BØNN: Ivan Rakitics fest dagen derpå har skapt reaksjoner hos Barcelona. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det ble en ny nedtur for Barcelona i Champions League. Et drøyt år etter Romas snuoperasjon, leverte Liverpool et kirurgisk inngrep på katalanerne.

0–3 ble snudd til 4-3, og Liverpool gikk videre til finalen.

Barcelona-fansen var selvfølgelig knust, og selv om det ikke er noen offisielle tall ute, er det bare å tenke seg hvor mange som sikret seg et rom til Champions League-finalen i Madrid 1. juni før returoppgjøret på Anfield.

Slaktet

En av dem som fikk gjennomgå etter tapet, var den kroatiske midtbanespilleren Ivan Rakitic. Spansk presse slaktet Barcelonas midtbanespiller på børsen.

Dagen derpå gjorde Rakitic noe som fikk fansen til å se rødt. Han dro på en fest i Sevilla, hvor han smilende lot seg avbilde sammen med en annen.

Bildet av Colgate-gliset falt ikke i god jord hos Barcelona-supporterne.

- Jeg vil aldri se deg i vår trøye igjen», skrev en supporter.

- Aldri kom tilbake til Barcelona, fulgte en annen opp, skriver El Espanol, Marca og AS, som alle har omtalt saken.

Også den spanske journalisten Rafael Hernandez er nådeløs:

- Han er blitt en bortskjemt drittunge. Han drar på fest for å ha det gøy under 24 timer etter den elendige kampen på Anfield. Det viser ingen verdighet. Sammenlikn det med hvordan Liverpool-spillerne reagerte etter å ha tapt 0-3 på Camp Nou, og du vil finne ut hvorfor Barcelona ble slått ut, skriver Hernández på Twitter, gjengitt hos TV 2.

Rakitic går for øvrig en usikker framtid i møte. Han har vært i Barcelona i fem år, men har den siste tida blitt lenket til italiensk fotball. Inter skal være villige til å putte nærmere 450 millioner kroner på bordet for å sikre seg 31-åringen

Messi-bråk

Selv om Rakitic har fått gjennomgå etter nederlaget, er han langt fra alene. Allerede på flyplassen på vei hjem var det noen tumulter. Superstjerna Lionel Messi fikk, som Dagbladet tidligere har skrevet om, også gjennomgå på flyplassen etter oppgjøret.

31-åringen ble tatt ut til en tilfeldig dopingkontroll etter kampen, noe som gjorde at Barcelona-bussen kjørte til flyplassen uten ham.

Først to og en halv time etter kampslutt forlot han stadion. Da angriperen ankom flyplassen seinere enn de øvrige spillerne, ble han møtt av en liten gruppe supportere på John Lennon Airport. Det er spanske Mundo Deportivo som melder at flere rettet kritikk og buet på Messi rundt midnatt engelsk tid.

Messi snudde seg etter hvert mot dem for å spørre hva problemet var, og spanske Marca skriver at Pepe Costa fra Barcelonas støtteapparat måtte gripe inn for å hindre at det eskalerte.

Kritikken skal ha gått på at han er for egoistisk og skuffelsen over at Messi ikke klarte å lede laget til suksess. Samtidig meldes det at en annen gruppe supportere applauderte Messi da de ble vitne til hendelsen.