Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet setter sinnene i kok

PSG-stjerna Neymar (28) ser ut til å storkose seg i corona-karantene. Det har skapt reaksjoner.

KARANTENE I BRASIL: Neymar har reist hjem til Brasil i coronakrisa. Foto: UEFA via AP
KARANTENE I BRASIL: Neymar har reist hjem til Brasil i coronakrisa. Foto: UEFA via AP Vis mer

Fotballstjerna, som til daglig spiller i Paris Saint-Germain, har flyktet til Brasil i coronakrisa. Etter ankomsten fra Frankrike, har han vært ilagt en karantene, slik vi også praktiserer i Norge:

Om man skulle være smittet og bli syk, eller bærer på smitten uten å være klar over det, vil karantene være et grep for å bidra til at smitten ikke spres ytterligere.

Men Neymar har delt bilder i sosiale medier der han henger med venner (med kortere avstand enn den anbefalte ene meteren) og tilsynelatende storkoser seg. Refsen har haglet - i så stor grad at Neymar nå gjennom managementet rykker ut med en forklaring.

I karantene sammen

De sier at alle på bildene sammen med Neymar, er i karantene med ham, skriver TV 2 - som omtalte saken først i Norge.

- Det er folk som bor med Neymar og reiste sammen med ham fra Paris til Brasil. Neymar tilbød dem å bo med seg, så de tilbringer de første 14 dagene der før de møter sine respektive familier, heter det i en pressemelding fra Neymar-leiren, gjengitt av blant andre Sport.

- Neymar holder avstand til andre familiemedlemmer som mor, søster og bestemor fordi han forstår at dette er nødvendig til det beste for alle, heter det videre.

Men på bildene er blant andre sønnen Davi Lucca på åtte år. Neymar og fem andre venner er avbildet ved basseng og på volleyballbaner.

Dette skal være en del av Neymars eiendom i Brasil.

GRÅTER: I lang tid har det versert rykter om at Neymar skal ha problemer med flere av nøkkelpersonene i Paris-klubben PSG. Under en pressekonferanse i etterkant av Brasils kamp mot Japan, fikk stjerna spørsmål om dette. Det ble for mye for den unge brasilianeren, som gråtende forlot salen midt i pressekonferansen. Video: Esporte Interativo via CN... Vis mer

Fotballen stoppet

Fotball-Europa sover. Situasjonen er ikke annerledes i Frankrike, der serien er stanset.

Når det kommer i gang igjen, er det foreløpig ingen som vet.

De eneste som fortsatt holder det gående, er hviterusserne. De vil bruke vodka og badstu mot coronaviruset.

Heller enn å innføre strenge karanteneregler og be folk holde seg innendørs, så går livet videre omtrent som normalt.

Blant annet spilles det fremdeles fotballkamper for fulle stadioner i hele landet. Seinest søndag gikk det en full serierunde i landet, men det ble sjekket om tilskuerne hadde feber, før de slapp inn på stadion. Det skriver CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!