SMERTER: Usain Bolt vant sitt semifinaleheat, men var alt annet enn fornøyd. Verdens raskeste mann pådro seg nemlig en skade i låret. Foto: Gilbert Bellamy / Reuters / NTB scanpix 
SMERTER: Usain Bolt vant sitt semifinaleheat, men var alt annet enn fornøyd. Verdens raskeste mann pådro seg nemlig en skade i låret. Foto: Gilbert Bellamy / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Bildet som får Jamaica til å holde pusten: Bolt kan miste Rio-OL

Ble tvunget til å stå over finalen i det jamaicanske OL-uttaket. 

(Dagbladet): Her løper Usain Bolt over målstreken mens han skjærer grimaser og har tydelige smerter under nattens semifinaleheat i det jamaicanske OL-uttaket.

Kort tid etter konkurransen la verdens raskeste mann ut meldinger både på Twitter og Instagram der han bekreftet at han har pådratt seg en lårskade.

– Jeg følte et ubehag i hamstringen under første runde i går kveld og igjen under kveldens semifinale. Jeg ble sjekket av legen og diagnostisert med en førstegrads rift, skriver Bolt på Twitter.

Håper å konkurrere i London

29-åringen, som tidligere har fortalt at Rio-OL i utgangspunktet blir hans siste, søkte om medisinsk fritak fra finalen på 100-meteren.

Nå som Bolt har en «sykmelding» kan han likevel kvalifisere seg for OL selv etter at tidsfristen har gått ut.

Men først må han blir helt skadefri.

- Jeg skal umiddelbart til behandling, og jeg håper på å være tilbake til jubileumslekene i London den 22. juli for å oppfylle kravet til Rio-OL, skriver Bolt.

Rival tror Bolt rekker OL

Til tross for skadesmellen tror sprintrival Justin Gatlin at jamaicaneren blir å se på startstreken i Brasil.

- Bolt kommer til å være med på OL-laget. Det vil aldri skje at han mister det. Han kommer til å gjøre det som er nødvendig, sier Gatlin til nyhetsbyrået AP.

Gatlin løper selv 100 meter under det amerikanske uttaket lørdag.