MÅTTE KORTE NED BANEN: Åge Hareide og Malmö spiller i kveld på en bane som er to meter kortere enn hva de er vant med i Allsvenskan. Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB Scanpix
MÅTTE KORTE NED BANEN: Åge Hareide og Malmö spiller i kveld på en bane som er to meter kortere enn hva de er vant med i Allsvenskan. Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB ScanpixVis mer

Bildet som fikk medier til å mistenke at Malmö hadde en slu plan

Hareide: - Jeg hadde gjerne dratt det ned til 50 meter.

• Følg Champions League i Dagbladets Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Den spanske journalisten Carlos Forjanes la i går ut et bilde av gressmatta på Swedbank stadion, hvor Malmö barker sammen mot storlaget Real Madrid i Champions League i kveld.

Bildet viser at banen har blitt kortet ned med to meter, noe som fikk flere internasjonale medier til å spørre seg om det var med vilje.

Daily Mail er blant de som spekulerer i om banen er kortere for å gi Cristiano Ronaldo og de andre stjernespillerne mindre rom å boltre seg i.

«Malmö-trener Åge Hareide vet at mannskapet hans vil møte tøff motstand mot Real Madrid, og tanken er at en mindre bane vil gi Real Madrid-stjernene mindre tid og rom til å finne hull i hjemmelagtes forsvar», skriver avisa.

Daily Mirror, Bleacher Report og Fox Sports er andre nettsider som skriver omtrent det samme.

Problemet er bare at det er en annen forklaring til hvorfor banen er kortere enn normalt i kveld.

- Vi spiller med 70 meters bredde i Allsvenskan og får bare ha 68 meter i Champions League. Jeg hadde gjerne dratt det ned til 50 meter, sier Malmö-trener Åge Hareide med latteren løst til Expressen.

Så det handler ikke om å stoppe Ronaldo og co. Det handler om å forholde seg til UEFAs regelverk.

Et av de mest kjente eksemplene på regelverket er Champions League-finalen mellom Manchester United og Bayern München i 1999. Lagene spilt på Camp Nou i Barcelona, og banen måtte kortes ned fra 72 til 68 meter.