Bildet som gnir salt i såret for gress-elskerne

- Trist at den snart er borte, sier Espen Hoff.

SLIK SER SØR ARENA UT: Bildet fra Sør Arena er tatt få timer før årets første hjemmekamp for Start. Snart forsvinner gresset til fordel for kunstgress. - En av landets beste baner, sier Starts Espen Hoff. Foto: Privat/Scanpix.
SLIK SER SØR ARENA UT: Bildet fra Sør Arena er tatt få timer før årets første hjemmekamp for Start. Snart forsvinner gresset til fordel for kunstgress. - En av landets beste baner, sier Starts Espen Hoff. Foto: Privat/Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Gressteppet på Sør Arena var strøkent da Start søndag slo HamKam 3-1 i sin første hjemmekamp for sesongen.

Men en innbydende matte hjelper lite for naturgressforkjemperne - avgjørelsen om å grave opp banen og erstatte den med kunstgress er tatt og blir stående.

Arbeidet settes i gang etter Starts hjemmekamp mot Bodø/Glimt den 28. mai.

- Spaden stikkes vel i jorda den 29. mai. Da er det fire uker til neste hjemmekamp, sier Per Øyvind Erlandsen til Dagbladet.

- Hvordan vil du beskrive tilstanden på gressmatta nå?

- I fjor ble vi kåret til Norges beste bane. Etter kampen søndag uttalte spillerne at den var 100 prosent. Visuelt sett vil jeg påstå at banen framsto som et smykke, sier han.

Han får langt på vei medhold av Start-spiller Espen Hoff.

- Gressmatta i serieåpning var helt upåklagelig og kanskje en av landets beste. Jeg tror ikke det er mange som får spille på en så god bane tidlig i april. Det er trist at den blir borte, for det er kanskje en av de fineste og beste i landet. Men samtidig jeg forståelse fra et økonomisk perspektiv, sier Hoff til Dagbladet.

Klubben håper å spare halvannen million kroner i året på å bytte underlag. Kommunen gir et kunstgresslån på fem millioner kroner, samt en kvart million årlig for at klubben skal drifte Sør Arena som et breddeanlegg.

Innvendingen fra kritikerne går på at den økonomiske besparelsen er minimal.

- Min påstand er at det ikke er mye å spare på dette. Samtidig har vi stilt oss positive til å åpne banen mer for breddeidrett, og vi har sagt at vi vil slippe den til i mye større skala enn tidligere. Det skal ikke stå på oss, sier Erlandsen.

Andre, som tidligere Start-kaptein Geir Ludvig Fevang, har uttalt at et praktanlegg som Sør Arena ikke skal være for bredden.

BANEN:En fin gressmatte møtte spillerne i årets første seriekamp i Kristiansand. Foto: Privat.
BANEN:En fin gressmatte møtte spillerne i årets første seriekamp i Kristiansand. Foto: Privat. Vis mer

- Der skal du få lov til å spille hvis du blir god nok, har han skrevet på Twitter.

Espen Hoff sier det ikke er noen surmuling blant spillerne over at naturgresset er historie om halvannen måned.

- Ingen av spillerne ønsker seg kunstgress, men ingen ytrer heller misnøye fordi vi er klar over klubbens situasjon.

- Vil byttet av banedekke ha noe å si sportslig sett?

- Vi må levere på banen uansett, og prestasjonene har ikke noe med underlaget å gjøre. Vi skal kjempe i toppen av tabellen uansett baneforhold, sier Hoff.