Premier League

Bildet som lurte alle

Pep Guardiola med vanvittig utbrudd etter kampen. Noen minutter seinere kom forklaringen.

VEIVET MED ARMENE: Pep Guardiola var tilsynelatende lynende forbannet på Southamptons Nathan Redmond etter kampen. I stedet vanket det ros, hevder City-manageren. Foto: NTB Scanpix
VEIVET MED ARMENE: Pep Guardiola var tilsynelatende lynende forbannet på Southamptons Nathan Redmond etter kampen. I stedet vanket det ros, hevder City-manageren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Manchester City - Southampton 2-1

(Dagbladet): Manchester City fortsetter parademarsjen i Premier League etter 2-1 over Southampton i går kveld. Men seieren kom på dramatisk vis: Først seks minutter på overtid skrudde Raheem Sterling ballen i mål.

Etter kampen kom det til en bisarr scene på Etihad Stadium. Mens spillere og fans jublet som gale, gikk trener Pep Guardiola (46) bort til Southamptons Nathan Redmond (23). Av TV-bildene kunne det se ut som om han skjelte kantspilleren ut etter noter.

FOKUS: Pep Guardiolas «samtale» med Nathan Redmond varte i flere sekunder. Foto: NTB Scanpix
FOKUS: Pep Guardiolas «samtale» med Nathan Redmond varte i flere sekunder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fektet og veivet med armene, og det hele så ut som et vanvittig utbrudd. Hvor nødvendig var dette i triumfens øyeblikk?

Da han ble intervjuet av BBC etter kampen, ble Guardiola konfrontert med hendelsen.

- På slutten hadde du en opphetet samtale med Nathan Redmond. Hva skyldtes alt dette?

- Jeg fortalte Redmond hvor god han var. Southampton har noen supertalenter. Redmond er god en mot en. Sist sesong knuste han oss der.

Guardiola fortsatte:

- Men denne gangen ønsket de ikke å spille fotball. De halte ut tida fra det niende minutt. Jeg ville bare at de skulle spille fotball.

- Sånt skjedde for 50 år siden. Spissen deres markerte vår defensive midtbanespiller, så de var ti mann bak ballen hele tida. De ønsket ikke å spille. Og det er vanskelig å se hvorfor.

Episoden mellom Guardiola og Redmond får stor oppmerksomhet i engelske aviser, deriblant Independent.

City tok ledelsen etter det som var et selvmål av Virgil van Dijk. Da sto det 47 minutter på tavla. Oriol Romeu utliknet for Southampton kvarteret før slutt. Det så ut til å ende med poengtap for serielederen. Men så dukket magiske Raheem Sterling opp og skrudde ballen i mål fra utenfor 16-meteren.

- Raheem er en matchvinner. Jeg er så glad på hans vegne. Han er spesiell, det var en fantastisk scoring. Den var ikke bare viktig, den var vakker, sa Guardiola til BBC.

FRAMOVERLENT: Pep Guardiola hadde mye på hjertet overfor Nathan Redmond. Foto: NTB Scanpix
FRAMOVERLENT: Pep Guardiola hadde mye på hjertet overfor Nathan Redmond. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SKRYT: - Southampton har noen supertalenter, mener Guardiola og sikter til at Nathan Redmond er blant dem. Foto: NTB Scanpix
SKRYT: - Southampton har noen supertalenter, mener Guardiola og sikter til at Nathan Redmond er blant dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer