Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet som øker sjansen for norsk VM-jubel

Spanias store stjerne syklet.

SKADD?: Marta Mangué trente ikke sammen med resten av Spania-laget før møtet med Norge i kveld. Midtbacken er en av lagets aller største stjerner, men sliter med et vondt lår. Foto: Bjørn Langsem
SKADD?: Marta Mangué trente ikke sammen med resten av Spania-laget før møtet med Norge i kveld. Midtbacken er en av lagets aller største stjerner, men sliter med et vondt lår. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Det blir en reprise av EM-finalen i fjor når Norge og Spania møtes til avsluttende gruppspillkamp i VM i kveld.

Vinneren av oppgjøret tar 2. plassen i gruppa, bak suverene Russland.

- Vi vinner mot Norge, sier Spania-stjerna Marta Mangué (32) til Dagbladet.

Mangué er en av Spanias store profiler, men midtbacken har slitt med en strekkskade i låret i VM. I overkjøringa av Puerto Rico i går, var ikke Mangué på banen. Det var hun heller ikke i seierene mot Romania og Kasakhstan.

SYKKEL: Marta Mangué startet dagens treningsøkt på sykkelsetet. Foto: Bjørn Langsem
SYKKEL: Marta Mangué startet dagens treningsøkt på sykkelsetet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det spanske landslaget gjennomførte i formiddag ei lett treningsøkt i Arena Nord i den danske kystbyen Frederikshavn. Spanias store stjerne Mangué trente ikke sammen med resten av lagvenninenne. 32-åringen startet økta med å sykle - før hun gjennomførte noen enkle tøye-øvelser.

Forsvarskamp I tapet mot Russland var hun på banen i 37 minutter og scoret tre mål.

- Åh, jeg har en muskelskade. Jeg vet ikke om jeg spiller, sier Mangué.

- Hva vil du si om sjansene dine?

- Det er 50/50, sier kvinnen fra Las Palmas de Gran Canaria.

- Hvordan skal dere slå Norge?

- Forsvaret er nøkkelen til å vinne. Norge har gode offensive spillere, og stopper vi dem, er sjansene våre gode, sier Mangué.

- Er det noen spillere dere frykter?

- Nei, det tror jeg ikke. Nora Mørk er en god spiller. Hun kan utfordre begge veier. Vi må også stoppe Stine (Bredal Oftedal), sier midtbacken.

- Trenger Spania deg for å vinne?

- Ja, he-he. Det kan hende. Jeg tror vi vinner kampen. Vi er positive, sier Mangué

Tett Bare noen meter bortenfor hallen der Spania trente, i en av sidehallene, gjorde Norge de siste forberedelsene til kveldens duell. Norge trente inne på hovedbanen i Arena Nord.

Da lagene møttes i EM-finalen i fjor endte det med norsk 28-25-seier. Kampene mellom Norge og Spania har hatt en tendens til å bli jevnspilt, men Norge har oftest vist seg som det beste laget.

Norge stiller med en skadefri tropp til kveldens kamp.

Norge - Spania spilles klokka 20.30. Kampen vises på TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media