Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marilyn Little

Bildet som skaper raseri:
- Det er en skam

Marilyn Little måtte ut og forklare hva som faktisk skjedde.

SKAPER RASERI: Hesten til Marilyn Little blør fra munnen under en konkurranse. Det får folk til å reagere. Foto: Erin Harty/Retired Racehorse Project
SKAPER RASERI: Hesten til Marilyn Little blør fra munnen under en konkurranse. Det får folk til å reagere. Foto: Erin Harty/Retired Racehorse Project Vis mer

(Dagbladet): I helga gikk en stor feltrittskonkurranse av stabelen i Kentucky i USA. I feltritt konkurrerer rytterne i tre øvelser: Dressur, sprang og terrengritt.

Amerikanske Marilyn Little tok en gjev tredjeplass i konkurransen. Men på sosiale medier skapte bildene av hesten RF Scandalous' blodige munn under terrengrittet reaksjoner, som omtalt av Expressen.

- Det blir totalt ignorert. Dette er en skam for ryttersporten, skrev en Twitter-bruker.

- Så vi har Trump som president, og Marilyn Little er nasjonal mester i feltritt. Heia Amerika, skrev en annen.

Bet seg i leppa

Det kan se brutalt ut, også med et bitt i munnen. Men før rittet oppdaget Littles hestepasser et lite sår på underleppa til hesten. Da gikk turen rett til stevnets arrangementansvarlig.

- Han sa at det ikke var nesa - hun hadde et lite kutt på undersiden av mulen. Hun har klart å bite seg selv. Jeg svarte at jeg ikke ønsket å gå ut med mindre hesten var 100 prosent i orden, sier Little til The Chronicle of the Horse.

En annen dyrlege ble også tilkalt, og han ga det samme svaret, sier Little. En runde ble gått med både dommere og dyrleger, og alle ga grønt lys. Dermed følte Little hun hadde gjort det hun kunne for å forsikre seg om at det var greit å ri.

Men underveis startet altså blødningen igjen. Rytteren tror det skjedde da hesten snublet underveis i løpet.

Tar ikke lett på beskyldningene

- Men vi vet også at når adrenalinet pumper, og hjertet banker fortere, så kan ting skje. Det er ganske åpenbart ut ifra bildet at det var på høyresiden, og grunnen er at hun beit seg i leppa. De sjekket henne igjen etter rittet, og det stoppet fort.

Hun syntes det var frustrerende at det ble stilt spørsmålstegn ved hvordan hun behandler hestene sine.

- Selvfølgelig prøver vi å passe så godt på dem vi bare kan. Vi har jobbet så hardt med at alt foregår på en måte alle kan forstå. Og jeg er helt knust for at det skjedde, men jeg er glad for at det var folk der som kunne sjekke det grundig, sier Little.

Også arrangøren kom med en offentlig uttalelse, der de forklarte hendelsen.

Men det er ikke første gang det skjer. Også i 2015 måtte Little ut med en offentlig forklaring etter at folk igjen hadde stilt spørsmålstegn ved hesteholdet hennes.

- At hestene mine har det bra, har alltid vært og kommer alltid til å være førsteprioritet. Jeg tar ikke lett på slike beskyldninger, skrev hun da.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media