EN ÆRA GÅR MOT SLUTTEN: Manchester United har spilt 3750 kamper på rad hvor minst én spiller fra eget ungdomsakademi har vært i troppen. I kampen mot Swansea satt bare Sam Johnstone (andre fra høyre bak) og Paddy McNair (bak til høyre) på benken. Denne sesongen kan blir den første siden 1937 uten en spiller fra ungdomsakademiet i troppen. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB Scanpix
EN ÆRA GÅR MOT SLUTTEN: Manchester United har spilt 3750 kamper på rad hvor minst én spiller fra eget ungdomsakademi har vært i troppen. I kampen mot Swansea satt bare Sam Johnstone (andre fra høyre bak) og Paddy McNair (bak til høyre) på benken. Denne sesongen kan blir den første siden 1937 uten en spiller fra ungdomsakademiet i troppen. Foto: Reuters / Rebecca Naden / NTB ScanpixVis mer

Bildet som viser at Manchester Uniteds utrolige rekord ser ut til å gå mot slutten

Manchester-journalist mener United ødelegger arven etter Alex Ferguson.

(Dagbladet): Manchester United har bare ni spillere igjen fra laget som Sir Alex Ferguson forlot i 2013. Det spørs om det var det skotten så for seg da han la opp som manager på Old Trafford.

Manchester-journalist Oliver Holt (49) tar et oppgjør med storklubben i en spalte i engelske Daily Mail i dag. Han er svært kritisk til det som skjer i den røde delen av Manchester om dagen, og mener klubben ødelegger arven etter Alex Ferguson.

«Følelsen av orden og mening som hersket da Ferguson hadde ansvaret, har i hvert påfølgende overgangsvindu blitt erstattet med noe som er nærmere blind panikk».

Manchester United har spilt 3750 kamper på rad hvor minst én spiller fra eget ungdomsakademi har startet kampen eller sittet på benken, skriver Daily Mail. Mot Swansea var det bare keeper Sam Johnstone og forsvarsspiller Paddy McNair som holdt rekorden gående. Begge satt på benken.

Denne sesongen kan det fort skje at den utrolige rekorden som strekker seg fra 1937 kan ryke. David de Gea vil sannsynligvis raskt gå inn for Sam Johnstone i troppen, og det spørs hvor lenge Paddy McNair sitter på benken når spiller som Phil Jones er tilbake fra skade.

Ingen plan Holt trekker særlig fram sommerens overgangsvindu, hvor Manchester United var nære med å miste David de Gea om det ikke var for papirrot, og hvor klubben har forsøkt å hente flere verdensstjerner - uten å lykkes.

«Hvor er planen? Hvorfor var United villige til å risikere å miste keeperen som har vært deres beste spiller i samme vindu som de lot en annen verdenstjerne, Angel Di Maria, dra fra Old Trafford?» skriver Holt.

Videre spør Oliver Holt hva som skjedde med filosofien om at United aldri selger sine beste spillere. Han er heller ikke imponert over den langsiktige rekrutteringen til klubben.

«Det er ikke slik at alle er uenige med framgangsmåten. Det er bare det at, bortsett fra å vifte med sjekkheftet mot alt som rører seg, er det vanskelig å se noen fremgangsmåte», skriver Oliver Holt.

- Utilfredsstillende Jason Burt i The Telegraph peker også på overgangsstrategien til Manchester United i et innlegg i dag.

«Hvor enn feilen ligger, det faktum at United bestemte seg for å forhandle om å selge deres beste spiller så seint i vinduet er svært tvilsomt. Hvorfor satte de seg selv i den posisjonen?» spør Burt.

Manchester United var linket til store navn som Sergio Ramos, Pedro, Gareth Bale, Thomas Müller, Marco Reus, Karim Benzema og Neymar. Hvorvidt det var sannhet i alle ryktene vites ikke, men spillere som Sergio Ramos og Pedro var iallfall ønsket på Old Trafford.

«Det er noe dypt utilfredsstillende med Uniteds strategi», skriver Burt.

Han mener problemet med en strategi for å få de beste spillerne i verden, uten å lykkes, skaper en forventing hos fansen. De blir så skuffet når overgangene ikke blir en realitet.

Samtidig har Louis van Gaal kvittet seg med flere unge spillere som Sir Alex Ferguson uttalte var «klubbens framtid» da han dro.