Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet som viser hvorfor det heter «Monsterbakken»

- Sier det meste om gårsdagens styrkeprøve.

 BLODSLIT:  - Det var en lettelse å nå toppen, sa Ingvild Flugstad Østberg etter søndagens avslutningsrenn i Tour de Ski. Det var hun trolig ikke alene om å mene. FOTO: NTB / Scanpix.
BLODSLIT: - Det var en lettelse å nå toppen, sa Ingvild Flugstad Østberg etter søndagens avslutningsrenn i Tour de Ski. Det var hun trolig ikke alene om å mene. FOTO: NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Den såkalte «monsterbakken» tok nesten knekken på Ingvild Flugstad Østberg da Tour de Ski ble avrundet søndag. 

Etter solide prestasjoner hele uka, var det flere som begynte å lure på om Gjøvik-jenta faktisk kunne utfordre Therese Johaug - også i avslutningsrennet.

Det ble derimot for tungt for Gjøvik-jenta, som var tydelig utmattet etter endelig å ha krysset mållinja. 

Det siste bildet Det var ikke bare Østberg som tok ut de siste kreftene i søndagens renn. Slik oppsummerte den svenske skikommentatoren Tomas Petterson monsteretappen på Twitter:

«Det er tid for det siste bildet fra Tour de Ski. Og det her sier vel det meste om dagens styrkeprøve.»

Det er ikke utenkelig at Østberg kjenner seg igjen i denne karakteristikken. 

- Det var en lettelse å nå toppen. Jeg så den Viessmann-buen noen hundre meter før mål, men så var ikke det mål likevel. De siste skiltene med 600 og 400 meter føles så mye lenger enn når du går flatt. Det var en kamp mot meg selv for å komme i mål, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet søndag.  

- Tidenes beste Dermed endte hun på andreplass etter å ha ledet store deler av Tour-en. Heidi Weng sikret den siste pallplassen da hun kom inn på tredje.

Ingen kunne hamle opp med Therese Johaug, som forøvrig bare brukte 26 sekunder mer enn Petter Northug opp «monsterbakken». 

- Therese er kanskje tidenes beste langrennsløper i motbakker på kvinnesiden. Hun er helt suveren. Therese har et veldig høyt oksygenopptak og klarer å utnytte det bra. Det er veldig imponerende, sa langrennsekspert Torgeir Bjørn til Dagbladet.
Også Dalsbygdingen selv var fornøyd med egne prestasjoner. 

- Det er den beste Tour'en jeg har gått noen sinne. Kanskje den beste bakken også, sa Johaug til Dagbladet etter rennet. 

 UTMATTET:  Ingvild Flugstad Østberg var tom for krefter da hun endelig hadde besteget "monsterbakken" i årets siste Tour de Ski-renn. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTMATTET: Ingvild Flugstad Østberg var tom for krefter da hun endelig hadde besteget "monsterbakken" i årets siste Tour de Ski-renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media