Bildet som viser hvorfor det heter «Monsterbakken»

- Sier det meste om gårsdagens styrkeprøve.

BLODSLIT:  - Det var en lettelse å nå toppen, sa Ingvild Flugstad Østberg etter søndagens avslutningsrenn i Tour de Ski. Det var hun trolig ikke alene om å mene. FOTO: NTB / Scanpix.
BLODSLIT: - Det var en lettelse å nå toppen, sa Ingvild Flugstad Østberg etter søndagens avslutningsrenn i Tour de Ski. Det var hun trolig ikke alene om å mene. FOTO: NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den såkalte «monsterbakken» tok nesten knekken på Ingvild Flugstad Østberg da Tour de Ski ble avrundet søndag. 

Etter solide prestasjoner hele uka, var det flere som begynte å lure på om Gjøvik-jenta faktisk kunne utfordre Therese Johaug - også i avslutningsrennet. Det ble derimot for tungt for Gjøvik-jenta, som var tydelig utmattet etter endelig å ha krysset mållinja. 

Det siste bildet Det var ikke bare Østberg som tok ut de siste kreftene i søndagens renn. Slik oppsummerte den svenske skikommentatoren Tomas Petterson monsteretappen på Twitter:«Det er tid for det siste bildet fra Tour de Ski. Og det her sier vel det meste om dagens styrkeprøve.»

Det er ikke utenkelig at Østberg kjenner seg igjen i denne karakteristikken. 

- Det var en lettelse å nå toppen. Jeg så den Viessmann-buen noen hundre meter før mål, men så var ikke det mål likevel. De siste skiltene med 600 og 400 meter føles så mye lenger enn når du går flatt. Det var en kamp mot meg selv for å komme i mål, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet søndag.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer