Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Shelley anklagd for å være usportslig

Bildet som viser maraton-svikten: - Hjerteløst

Da en konkurrent kollapset på vei til gull, løp maratonvinneren Michael Shelley rett forbi.

LØPER FORBI: Callum Hawkins ser opp på Michael Shelley som løper forbi og inn til gull på maraton i Commonwealth Games. AAP/Tracey Nearmy/Reuters/NTB Scanpix
LØPER FORBI: Callum Hawkins ser opp på Michael Shelley som løper forbi og inn til gull på maraton i Commonwealth Games. AAP/Tracey Nearmy/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Michael Shelley tok gull i maraton på hjemmebane under Commonwealth Games i Gold Coast i Australia. I ettertid har Shelley blitt hetset på Internett og anklagd for å være usportslig.

Det skriver svenske Expressen.

Callum Hawkins var i ledelsen med bare to kilometer igjen av løpet. Men i den stekende varmen ved den australske østkysten orket ikke skotten mer. Plutselig kollapset 25-åringen, og strakk ei hånd i været etter hjelp.

Mens publikum sto forskrekket, virket ikke løpets toer Michael Shelley særlig berørt. Shelley sprang bare videre og kunne løpe inn til seier. Det han ikke vant var publikums sympati.

- Jeg så at han fikk hjelp av en frivillig. Jeg så at han fikk hjelp. Selv var jeg veldig sliten da jeg krysset mållinja, sier Shelley ifølge The Courier Mail.

Hadde blitt husket lengre

Ifølge nyhetssiden News.com blir Shelley nå beskrevet som hjerteløs i sosiale medier og har blitt kritisert av den australske tv-profilen Jayne Azzopardi i programmet Weekend Today.

- Hawkins ville blitt husket betydelig lenger om han hadde stoppet opp for å hjelpe, enn hva han kommer til å bli for gullet sitt. Det handler om å være sportslig, sier Azzopardi.

En annen som kommer med kritikk er den irske friidrettslegenden Sonia O'Sullivan. Kritikken kommer i den tidligere verdensmesteren og OL-medaljørens faste spalte i Irish Times.

- Shelley sprang forbi uten å bry seg om Hawkins. Hadde det vært for mye å ofre gullmedaljen sin samme uke som syklisten Michael Goolaerts fikk hjertestans under Paris-Roubaix? spør O'Sullivan.

Slår tilbake mot nettrollene

Etter all kritikken har det nå dukket opp flere som vil forsvare Shelleys beslutning om å ikke stoppe.

- Han er en veldig hyggelig og følsom kar, og har utvilsomt blitt såret av kritikken, som er helt ubegrunnet, sier Samveldelekenes direktør Peter Beattie.

I reglene står det nemlig at utøvere ikke kan få eller gi hjelp, uten å bli disket fra konkurransen.

- Han vant maratonen, men akkurat nå er han knust fordi nettroll angriper ham for at han ikke stoppet og hjalp en skotte som hadde kollapset.

- Shelley er knust. Han er ikke Røde Kors, ok? Vi er ikke ved Gallipoli, sier Hughes.

Hawkins har blitt skrevet ut av sykehuset og heldigvis virker det som at kollapsen ikke vil gi ham noen varige mén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media