Michael Shelley anklagd for å være usportslig

Bildet som viser maraton-svikten: - Hjerteløst

Da en konkurrent kollapset på vei til gull, løp maratonvinneren Michael Shelley rett forbi.

LØPER FORBI: Callum Hawkins ser opp på Michael Shelley som løper forbi og inn til gull på maraton i Commonwealth Games. AAP/Tracey Nearmy/Reuters/NTB Scanpix
LØPER FORBI: Callum Hawkins ser opp på Michael Shelley som løper forbi og inn til gull på maraton i Commonwealth Games. AAP/Tracey Nearmy/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Michael Shelley tok gull i maraton på hjemmebane under Commonwealth Games i Gold Coast i Australia. I ettertid har Shelley blitt hetset på Internett og anklagd for å være usportslig.

Det skriver svenske Expressen.

Callum Hawkins var i ledelsen med bare to kilometer igjen av løpet. Men i den stekende varmen ved den australske østkysten orket ikke skotten mer. Plutselig kollapset 25-åringen, og strakk ei hånd i været etter hjelp.

Mens publikum sto forskrekket, virket ikke løpets toer Michael Shelley særlig berørt. Shelley sprang bare videre og kunne løpe inn til seier. Det han ikke vant var publikums sympati.

- Jeg så at han fikk hjelp av en frivillig. Jeg så at han fikk hjelp. Selv var jeg veldig sliten da jeg krysset mållinja, sier Shelley ifølge The Courier Mail.

Hadde blitt husket lengre

Ifølge nyhetssiden News.com blir Shelley nå beskrevet som hjerteløs i sosiale medier og har blitt kritisert av den australske tv-profilen Jayne Azzopardi i programmet Weekend Today.

- Hawkins ville blitt husket betydelig lenger om han hadde stoppet opp for å hjelpe, enn hva han kommer til å bli for gullet sitt. Det handler om å være sportslig, sier Azzopardi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer