Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet tenner Brasils håp. Neymar tilbake i trening

En dag etter at han haltet av treningen, var Neymar tilbake.

HJULPET AV BANEN: Neymar greide ikke å fortsette gårsdagens trening. I dag var han tilbake. Foto: NTB Scanpix
HJULPET AV BANEN: Neymar greide ikke å fortsette gårsdagens trening. I dag var han tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det gikk et lite grøss gjennom Brasil da Neymar måtte hinke av banen etter ti minutter av gårsdagens trening.

Dermed begynte spekulasjonene rundt superstjerna, som har slitt med skader i hele vår.

Neymar hadde smerter i den høyre ankelen, og måtte bli hjulpet av banen.

I dag var superstjerna tilbake i aksjon. AP skriver at dagens trening var stengt for media, men en talsmann for Brasils VM-tropp sier:

– Han trente som normalt med resten av laget.

Det ble også postet et bilde av Neymar hvor han lekte seg med ballen. Neymar har hatt smerter i ankelen siden 1–1 kampen mot Sveits. 26-åringen fikk konstant røff behandling, men måtte likevel tåle kritikk for måten han rullet rundt på gressmatta på.

Bør vinne

Brasil hadde en VM-åpning under pari, og måtte ta til takke med 1–1 mot Sveits. Dermed er de avhengige av å plukke poeng i de to siste kampene for å ta seg videre i gruppa.

Og som om det ikke er nok, lurer en potensiell felle allerede i åttendedelsfinalen. Nummer to i gruppa til Brasil møter gruppevinneren i gruppa til Tyskland.

«Die Mannschaft» tapte åpningskampen mot Mexico, noe som gjør at sannsynligheten for at de to stornasjonene mange hadde tippet helt til finalen, plutselig kan møtes allerede i en eventuelt åttendedelsfinale.

Får kritikk

Selv om stemningen, etter bildene å dømme, fortsatt er god i den brasilianske troppen, har den første kritikken allerede begynt å bli kastet mot sambafotballens land.

– De spilte som individer, ikke som et lag, skriver den tidligere franske fotballspilleren Marcel Desailly i en spalte for The Guardian.

Han fortsetter:

– Det så ut som Neymar spilte for seg selv. Han senket tempoet hver gang han fikk ballen, uavhengig av om det var riktig eller ei. Jeg fikk inntrykket av at Neymar ville gjøre det helt spesielle. Han er kanskje den beste, men du må tenke på kollektivet.