Bildet til venstre: 7 minutter tillegg - Bildet til høyre: Skriftlig advarsel

- Northug fredet før jurymøtet, raser svenskene.

FORSKJELLIG? Her er bildene som får svenskene til å rase. Til venstre, Daniel Rickardsson utenfor oppmerket løype første nyttårsdag. Til høyre, Petter Northug i dag. Foto: NRKs direktesending og arkiv
FORSKJELLIG? Her er bildene som får svenskene til å rase. Til venstre, Daniel Rickardsson utenfor oppmerket løype første nyttårsdag. Til høyre, Petter Northug i dag. Foto: NRKs direktesending og arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske langrennseksperter er i harnisk etter at Petter Northug slapp unna med en advarsel etter å ha gått på utsiden av den oppmerkede løypa på oppløpet i dag.

Spesielt provoserte er de over at Daniel Rickardsson ble plassert sist og gitt samme tid som dårligste løper pluss et sekund - det vil si over 7 minutter i tillegg - da han gjorde langt på vei det samme første nyttårsdag.

Nå anklager SVTs panel FIS for å ha avgjort Northugs milde straff allerede før jurymøtet.

- Det aller verste er at vi visste på forhånd at det skulle bli sånn. Det var bestemt på forhånd, og det er bedrøvelig, sier SVT-ekspert Anders Blomqvist, ifølge Aftonbladet.

- Vi intervjuet FIS-sjefen Jürg Capol før juryen møttes, og da sa han at det trolig ville bli et gult kort til Petter Northug, noe den såkalte uavhengige juryen etterpå kom fram til, legger kollega Jonas Karlsson til.

Parodi Daniel Rickardsson ble straffet for å ha gått i klassisksporet ved siden av den oppmerkede løypa under skibytte-distansen første nyttårsdag.

Svensken lå ved siden av feltet i 20-30 meter, og tjente neppe stort på den manøvren. Likevel ble han straffet knallhardt, og trakk seg i går fra Tour de Ski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer