REV PÅ TUR: Fotograf Dipak Gohill knipset febrilsk da han fikk øye på reven ved blomsterhavet utenfor Leicesters stadion. Foto: Dipak Gohill
REV PÅ TUR: Fotograf Dipak Gohill knipset febrilsk da han fikk øye på reven ved blomsterhavet utenfor Leicesters stadion. Foto: Dipak GohillVis mer

Bildet vekker oppsikt: Midt i sorgen dukket det opp en rev

Etter helikopterulykken i Leicester, som krevde fem liv.

Den tragiske hendelsen skjedde som kjent etter kampen mellom Leicester og West Ham lørdag. Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre personer døde i helikopterulykka.

Familien til den avdøde sørget i går sammen med Leicester-spillere, supportere og støtteapparat. Ulykkesstedet har de siste dagene blitt forvandlet til et gedigent blomsterhav, etter at supportere har lagt ned blomster til minne om eieren.

Vichai Srivaddhanaprabha gjorde mye for lokalsamfunnet og var godt likt. Leicester-spillerne har uttrykt at de sto den avdøde styreformannen svært nær, og flere av dem sto skulder ved skulder med familien som i går besøkte ulykkesstedet.

Seinere på dagen ble det avholdt en minneseremoni inne på stadion, hvor Vichai Srivaddhanaprabhas sønn og kone bant annet la ned en blomsterkrans.

HEDRET: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
HEDRET: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Rev i blomsterhavet

Et helt lokalsamfunn er berørt av tragedien, og et bilde som skal ha blitt tatt søndag kveld har gått viralt i kjølvannet av hendelsen.

For Leicester blir kalt «The Foxes» (Revene), og da Leicester-supporter Dipak Gohil besøkte blomsterhavet seint på kvelden, så han plutselig en rev.

Mange tar det som et godt tegn. Flere engelske medier har skrevet om det «utrolige» sammentreffet, deriblant ITV, BBC, The Sun og Daily Mirror.

Noen Leicester-fans mener bildet «gir frysninger», andre kaller det «rørende», mens noen mener revens tilstedeværelse betyr at den avdøde «vil være med dem for alltid».

Så har du dem som mener bildet er for godt til å være sant. Fotografen bedyrer på sin side at det er ekte.

Fikk ikke sove

Gohill har vært Leicester-supporter i 45 år. Han fikk ikke sove på søndag og dro derfor tilbake til blomsterhavet 23.45 på kvelden.

Gohill tok med seg et kamera for å dokumentere blomsterhavet og for å vise en venn i USA hvordan det så ut utenfor King Power Stadium.

- Jeg tok bilde av noen fotballdrakter og jeg følte litt vind på anklene mine. Jeg kikket bort fra kameraet og så en rev som lusket rundt meg og gikk mot blomstene, før den løp inn i buskene. Jeg rakk ikke å stille på kamerainnstillingene, så jeg håpet bare jeg skulle få tatt et brukbart bilde, siden jeg frenetisk forsøkte å få et bilde av reven, skriver Gohill til Dagbladet.

- Da jeg redigerte bildet i går kveld trodde jeg aldri at det skulle gå viralt. Det var til og med ikke favorittbildet mitt fra den kvelden. I dag har jeg blitt invitert til Radio Leicester for å snakke om bildet. Jeg ante ikke hvor godt mottatt bildet hadde blitt, skriver Gohill videre.

Sterkt preget

Han forteller om et lokalsamfunn som er sterkt preget over dødsulykken. Vichai Srivaddhanaprabha var svært godt likt blant supporterne.

- Dette er en vanskelig tid for oss Leicester-supportere, men jeg er helt sikker på at vi som supportergruppe vil støtte hverandre og komme helskinnet gjennom stormen og hedre minnet om vår elskede Vichai, som vil bli veldig, veldig savnet, skriver Gohill.

Nå håper han bildet han har tatt vil være med på å trøste andre fans.

- Hvis det bildet gir trøst til bare EN person, så er jeg glad, skriver han.

Pilotene Izabela Rosa Lechowitz og Eric Swaffer, samt Nursara Suknamai og Kaveporn Punpare omkom også i helikopterulykka.

Samtidig fortsetter jakten på en forklaring på hvorfor Leicester-eierens helikopter brått gikk i bakken. Den britiske flyhavarikommisjonen (AAIB) gikk i går ut og etterlyste flere vitner til den fatale ulykken, skriver NTB.

Kommisjonen opplyste videre at den viktige fly- og taleregistratoren er lokalisert, og at arbeidet med å finne årsaken til ulykken er i full gang.