Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bildet vekker oppsikt

Leggen til den slovenske syklisten Janez Brajkovic samler overskrifter over store deler av verden.

LEGGER UT BILDE: Leggen til den slovenske syklisten vekker oppsikt. Foto: Instagram
LEGGER UT BILDE: Leggen til den slovenske syklisten vekker oppsikt. Foto: Instagram Vis mer

Det krever sitt å bli en etapperytter i verdensklasse, og det er ingen hemmelighet at verdens beste ryttere kjører kroppene sine hardt for å komme i formen som kreves.

Dette kan tidvis gi ekstreme resultater - noe leggene til den 35 år gamle sloveneren Janez Brajkovic er et godt eksempel på.

I starten av oktober ble han tatt ut til etapperittet Kroatia rundt hvor han kjørte inn til en hederlig 38.-plass, men det er bildet han la ut på sin Instagram-profil som har fått mest oppmerksomhet.

En rekke sykkelnettsteder, samt flere britiske tabloider, har omtalt bildet.

Her viser han fram venstrebeinet sitt - et bein som ser ut til å ha blitt brukt hardt.

SETTES UT: Zac Efron blir satt ut når han besøker «Ellen DeGeneres Show». Se hvorfor! Video: TV3 Vis mer

Den danske avisa Ekstra Bladet siterer den kroatiske legen Natasa Desnica på at dette riktignok ikke er uvanlig kost.

- Jeg har sett flere ryttere som har sett likedan ut etter treukersløp i Spania, Frankrike og Italia, sier hun ifølge avisa.

- Beina deres var utrolig tynne uten fett under huden. I tillegg var de dehydrerte slik at man kunne se alle knokler og blodårer. Man kunne nærmest se musklene deres som et anatomisk atlas.

Og nettopp det med lav fettprosent er noe Brajkovic tidligere sier han har slitt med.

I 2018 ble han utestengt i ti måneder for bruk av doping. Selv forklarte han de ulovlige blodverdiene med at han har lidd av bulimi, og at et kosttilskudd var det eneste han klarte å få i seg. Det var i dette tilskuddet han skal ha fått i seg det forbudte stoffet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling