I RIVALENS DRAKT: Mushaga Bakenga vises frem i Molde-drakt på Rosenborgs nettsider. Slikt blir det «bråk» av. Bildet til venstre er tatt i 2011. Foto: Ned Alley / Scanpix / Skjermdump RBK.no. 
I RIVALENS DRAKT: Mushaga Bakenga vises frem i Molde-drakt på Rosenborgs nettsider. Slikt blir det «bråk» av. Bildet til venstre er tatt i 2011. Foto: Ned Alley / Scanpix / Skjermdump RBK.no. Vis mer

Bildetabben får selv RBK-ledelsen til å reagere: - Vi har gitt tydelig beskjed

Mushaga Bakenga blir presentert i Molde-drakt på Rosenborgs nettsider. 

(Dagbladet): Det var flere Rosenborg-supportere som fikk seg en stor overraskelse da de besøkte rbk.no tirsdag.

Der blir nemlig Mushaga Bakenga, som signerte for Rosenborg i går, presentert i Molde-drakt.

Det var Adressa.no som først omtalte saken.

Bildet har blitt en snakkis på sosiale medier blant fansen, som naturligvis helst ikke vil se en RBK-spiller i erkerivalens drakt. Også Rosenborg-ledelsen liker dårlig det de ser på egne nettsider.

- Jeg skjønner at folk reagerer. Vi reagerer også, sier Trond Alstad, Rosenborgs organisasjonsleder, til Dagbladet og legger til:

- Det finnes en naturlig forklaring på hva som har skjedd. Vi har meldt tydelig ifra til de ansvarlige. Våre spillere skal ha på seg en ordentlig drakt på vår nettside.

Utenlandsk selskap drifter nettsiden

Han forklarer at det er et engelsk selskap som drifter nettsidene til Tippeliga-klubbene.

- De som sitter og legger inn bildene har ikke forhold til klubbene eller spillerne. Vi som klubb legger ikke inn denne informasjonen, og vi kan heller ikke ta det bort, sier Alstad, som tror bildet blir endret om kort tid.

Bakenga har vært under kontrakt med Club Brugge, men har den siste tiden vært på utlån i Molde. Dette er grunnen til at nettside-leverandøren har brukt et bilde med nysigneringen i Molde-drakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Supporterleder ler av tabben

Espen Viken, leder og talsmann for Kjernen, tar det hele med stor ro, men innrømmer at han ble satt ut da han hørte om bildet.

- Det er sånn man ikke tror når man hører om det. Men jeg skjønner forklaringen. Det er sommer og det er varmt, og vi bare flirer av dette, sier Viken.

Han tror også at dette er noe resten av RBK-supporterne kommer til å tilgi - til tross for rivaliseringen mellom klubbene.

- Jeg skulle gjerne sett at denne tabben ikke kom, og det tenker jeg at Bakenga også skulle sett. Men jeg vil tro at han overlever dette, smiler Viken.

Bakenga scoret 16 mål på 47 kamper for Rosenborg mellom 2009 og 2011, før han dro til belgiske Club Brugge. Nå forventes det igjen store ting fra spissen i Trondheim.