Bilen hoppet 16 meter i lufta: Northugs kamerat funnet med blødende sår og brukket skulder

Nye dramatiske detaljer om fyllekjøringa.

DRAMATISK: Bilen Petter Northug og kompisen kjørte natt til 4. mai gjorde et hopp på 16 meter før den krasjet i dette autovernet.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
DRAMATISK: Bilen Petter Northug og kompisen kjørte natt til 4. mai gjorde et hopp på 16 meter før den krasjet i dette autovernet. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I tiltalebeslutningen mot Petter Northug kommer det fram at bilen skistjerna og kompisen satt i da de fyllekjørte 4. mai, gjorde et «hopp» på 16 meter gjennom lufta før den krasjet i autovernet.

«Bilen traff midtrabatten før rundkjøringen, fortsatte i et ca. 16 meter langt hopp over øyen i rundkjøringen hvor den i en høyde på ca. 38 centimetere over bakken traff og knakk en lysmast. Deretter fortsatte den i ca 38 meter før den stanset i autovernet på høyre side av veien.»

Det er begrunnelsen for at Petter Northug blant annet er siktet for brudd på Vegtrafikkloven § 31, første ledd jf § 8.

Det kommer også frem at kompisen til Northug ble funnet med flere blødende sår, brudd i høyre skulder og hjernerystelse.

I tre forskjellige avhør skal også Northug ha sagt til politiet at det var kameraten som kjørte bilen, før han seinere innrømmet at det var en løgn.

Les hele tiltalebeslutningen her.