- Bilen kommer til å bli mye bedre

Men allerede nå er Petter på pallplass.

(Dagbladet.no): Petter Solberg ligger på tredjeplass i Rally Akropolis etter første dag.

- Det er utrolig moro å få en så bra start. Vi har ikke hatt noen problemer, sier Petter til Dagbladet.no.

Og det er ingen selvfølge for Spydeberg-gutten som har ventet på den nye Subaru-modellen gjennom flere år med problemer og uhell.

Men nå klaffet det direkte med en bil han knapt har testet før start i det greske rallyet.

- Jeg har ikke kjørt veldig mye med bilen. Jeg har bare hatt to og en halv dag med testing, og det ikke mye å hoppe i været for, sier Petter.

Bilen lystrer

For de av oss som ikke lever livet bak et ratt, forklarer han framskrittet i den nye 2008-modellen av Impreza WRC slik:

- Det er bare at den gjør mye mer av det jeg vil at bilen skal gjøre. Jeg er mer i kontroll. Men det er mye å forbedre. Den kommer til å bli mye bedre, sier Petter Solberg.

TRANGT OG HUMPETE: Men den første fartsprøven i morgen tidlig er enda verre enn dagens prøver i Rally Akropolis, forteller Petter Solberg. Foto: EPA/Scanpix
TRANGT OG HUMPETE: Men den første fartsprøven i morgen tidlig er enda verre enn dagens prøver i Rally Akropolis, forteller Petter Solberg. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Og han tror teamet trenger et par måneder til å få på plass alt de planlegger for å kjempe helt i toppen igjen. Alt vil ikke være på plass til Rally Tyrkia midt i juni.

Men i månedsskiftet juli/august, mens Norway Cup-finalene spilles på Ekebergsletta, skal Petter Solberg flise gjennom de finske skoger for full guffe.

- Da tror jeg vi har fått mye nye ting på bilen. Vi har en del nye ting allerede, som vi ikke har satt på ennå. Det viktigste nå er å fullføre og lære bilen å kjenne, sier Petter.

Endelig flaks

Han avanserte til tredjeplass da de finske Ford-førerne Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen begge kjørte i et hull i veien på SS6. Henning Solberg forteller at han safet og tapte ti sekunder, men Petter så aldri noe til det hullet.

- For en gangs skyld hadde jeg litt flaks, humrer han.

Men selv om Petter sier at han ikke har attakkert i dag, og at det er viktig å komme helberget gjennom, vet han at de greske grusveiene kan felle hvem som helst når som helst.

- Hellas er jævlig tøft. Det er en enda verre prøve i morgen tidlig. Alt kan skje, både med meg og andre. I morgen tidlig blir det styggtøft, jeg tør ikke å si noen ting, sier Petter på spørsmål om hva vi kan vente av ham resten av helga.

- Bilen kommer til å bli mye bedre

Men det er ingen tvil om at det betyr enormt for Petter Solberg som idrettsutøver at han igjen har et redskap som lystrer ham.

- Det er veldig viktig for meg, men det neste steget kan bli veldig stort, sier han.

SMUGTITT: Verdens to beste rallyførere denne våren, Mikko Hirvonen (i døra) og Sebastien Loeb (t.h.) fikk se litt nærmere på bilen til Petter Solberg i går.