- Bilen skal være helt lik Loebs

Petter Solberg har kjøpt inn enda en rallybil og enda en lastebil.

FORNØYD: Nytt på nytt for Petter Solberg. I Rally Jordan om to uker får den norske privatføreren sin flunkende nye Citroën C4 2009-modell. Foto: Scanpix/EPA
FORNØYD: Nytt på nytt for Petter Solberg. I Rally Jordan om to uker får den norske privatføreren sin flunkende nye Citroën C4 2009-modell. Foto: Scanpix/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Petter Solberg World Rally Team vokser. Rallystjernen har kjøpt inn nok en rallybil og enda en lastebil til sitt privatteam.

Annenplassen i Rally Mexico, kun slått av seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb, beviste at lillebror Solberg er tilbake i verdenstoppen. Før neste løp i Jordan (1.- 3. april) får 35-åringen enda bedre forutsetninger.

I Mexico tapte han med 24 sekunder i en 2008-modell av Citroën C4.

I Jordan står en fjorårsmodell, helt lik Loebs doning, klar.

- Bilen skal være helt lik Loebs, men selvsagt får en fransk fører for et fransk team og fransk merke enda litt ekstra. Men jeg er fornøyd med å ha ny motor med flere hestekrefter, nytt datasystem og ny elektronikk, sier Petter Solberg til NTB.

Miniputt

Nordmannen er eneste privatfører i nyere tid som har oppnådd annenplass i rally-VM. Med 16 personer i teamet, blir Petter Solberg World Rally Team en miniputt mot de store fabrikklagene.

Citroëns fabrikkteam har 200 ansatte som jobber for Sebastien Loeb.

Før Jordan-runden er også en ny lastebil kjøpt inn for rundt 2 millioner kroner. Den skal erstatte Solbergs fjorårsversjon, kjøpt fra tidligere formel 1-fører Nigel Mansell, som heretter blir «utstillingsversjon».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer