FORNØYD: Nytt på nytt for Petter Solberg. I Rally Jordan om to uker får den norske privatføreren sin flunkende nye Citroën C4 2009-modell. Foto: Scanpix/EPA
FORNØYD: Nytt på nytt for Petter Solberg. I Rally Jordan om to uker får den norske privatføreren sin flunkende nye Citroën C4 2009-modell. Foto: Scanpix/EPAVis mer

- Bilen skal være helt lik Loebs

Petter Solberg har kjøpt inn enda en rallybil og enda en lastebil.

|||

Petter Solberg World Rally Team vokser. Rallystjernen har kjøpt inn nok en rallybil og enda en lastebil til sitt privatteam.

Annenplassen i Rally Mexico, kun slått av seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb, beviste at lillebror Solberg er tilbake i verdenstoppen. Før neste løp i Jordan (1.- 3. april) får 35-åringen enda bedre forutsetninger.

I Mexico tapte han med 24 sekunder i en 2008-modell av Citroën C4.

I Jordan står en fjorårsmodell, helt lik Loebs doning, klar.

- Bilen skal være helt lik Loebs, men selvsagt får en fransk fører for et fransk team og fransk merke enda litt ekstra. Men jeg er fornøyd med å ha ny motor med flere hestekrefter, nytt datasystem og ny elektronikk, sier Petter Solberg til NTB.

Miniputt

Nordmannen er eneste privatfører i nyere tid som har oppnådd annenplass i rally-VM. Med 16 personer i teamet, blir Petter Solberg World Rally Team en miniputt mot de store fabrikklagene.

Citroëns fabrikkteam har 200 ansatte som jobber for Sebastien Loeb.

Før Jordan-runden er også en ny lastebil kjøpt inn for rundt 2 millioner kroner. Den skal erstatte Solbergs fjorårsversjon, kjøpt fra tidligere formel 1-fører Nigel Mansell, som heretter blir «utstillingsversjon».

Investering

Den nye lastebilen er kjøpt fra Renaults formel 1-team og inneholder blant annet kontor, soverom, dusj, toalett, plass til frakt av rallybilen og annet utstyr.

- Det er en investering jeg får igjen når den skal selges. Bilen er kjøpt inn av meg privat og går ikke på teambudsjettet. Det er viktig for oss å se ut som et skikkelig rallyteam. Vi vil også utseendemessig dra sporten opp, forteller Solberg.

35-åringen vant sju fartsprøver i Mexico forrige helg og er nest mestvinnende i så måte hittil i sesongen bak Loeb (15).

Finske Mikko Hirvonen i Ford vant sesongåpningen i Sverige. Der plundret Solberg med bilen og endte på en skuffende niendeplass.

(NTB)