GLISSENT: Det var ikke kø ved utgangene etter kampen mellom Kroatia og Norge i går kveld. Her er Drillo på vei over banen foran tomme tribuner.Foto: Erlend Aas / Scanpix
GLISSENT: Det var ikke kø ved utgangene etter kampen mellom Kroatia og Norge i går kveld. Her er Drillo på vei over banen foran tomme tribuner.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Bilic gir Norge skylda for tomme tribuner

2500 så Kroatia-Norge.

||| ZAGREB (Dagbladet): Kroatia - Norge 2-1.

Maksimir stadion var et nitrist syn i går kveld:

Den slitte løpebanen skilte ubesatte, solblekede plaststoler og grå murkonstruksjoner fra gressmatta hvor Kroatia herjet med Norge.

Ifølge hjemmesida til det kroatiske fotballforbundet møtte bare 2500 mennesker fram for å se privatlandskampen i Zagreb. Kapasiteten på Maksimir stadion er rundt 36 500, ifølge klubblaget NK Dinamo Zagrebs nettside.

- Norge krevde Zagreb Med andre ord:

34 000 blå seter sto ledige. Det blir ikke akkurat sydende stemning av sånt.

Kroatia-trener Slaven Bilic ville ideelt sett spilt kampen et annet sted enn i hovedstaden. Han tror den tomme tribunen skyldes et norsk krav.

- Jeg er overbevist om at hvis kampen hadde blitt spilt et sted med færre innbyggere, ville det vært stappfullt. Det var hva vi ønsket. Men nordmennene krevde at kampen skulle gå i Zagreb, sier Bilic.

NORGES SKYLD: Kroatias landslagssjef Slaven Bilic ville spilt kampen i en mindre by, men sier Norge krevde at den gikk i Zagreb. Foto: Filip Horvat, AP/Scanpix
NORGES SKYLD: Kroatias landslagssjef Slaven Bilic ville spilt kampen i en mindre by, men sier Norge krevde at den gikk i Zagreb. Foto: Filip Horvat, AP/Scanpix Vis mer

På pressekonferansen i går kveld ble vinnerlaget hyllet av Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen. Han tok selv ordet på engelsk for å kunngjøre at spillerne mente det var det beste laget de hadde spilt mot.

- Veldig god kamp Kroatias trener skrøt selv også:

- En veldig god kamp. Vi tilnærmet oss denne som om det var kvalifisering, og spillerne leverte det vi kunne ønske av dem etter lørdagens møte med Israel, sa landslagssjefen.

Det manglende oppmøtet ble også et tema i praten med kroatiske journalister.

Bilic skylder ikke bare på Norge for alle de ledige setene. Han påpeker at det bare var vennskapskamp, at det var arbeidsdag både før og etter, og at det var litt kjølig.

- Men jeg synes det er synd at det ikke var flere som ønsket å oppleve det gode spillet vårt. Jeg tror det kan skyldes hvordan mediene portretterer oss, sa Bilic.