TREKKER SEG: 79 år gamle Sepp Blatter varslet tidligere denne måneden at han trekker seg fra stillingen innen rimelig tid etter alle beskyldningene om bestikkelser og korrupsjon innen organisasjonen. Foto: Joe Toth/isiphotos.com/Polaris
TREKKER SEG: 79 år gamle Sepp Blatter varslet tidligere denne måneden at han trekker seg fra stillingen innen rimelig tid etter alle beskyldningene om bestikkelser og korrupsjon innen organisasjonen. Foto: Joe Toth/isiphotos.com/PolarisVis mer

Bility vil bli ny Fifa-president: - Vi må bringe fotballen videre

Blatter trekker seg.

Liberias fotballpresident Musa Bility har annonsert at han ønsker å bli president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), ifølge BBC.

79 år gamle Sepp Blatter varslet tidligere denne måneden at han trekker seg fra stillingen innen rimelig tid etter alle beskyldningene om bestikkelser og korrupsjon innen organisasjonen.

Enige - Vi er alle enige i at fotballen i verden er i en vanskelig situasjon, og det er i trøblete tider at store ledere dukker opp. Afrika er den største stemmeblokken i FIFA, og vi må ta føringen for å bringe fotballen videre, sa Bility.

Bility har vist tidligere at han ikke redd for å gå sine egne veier. I 2011 gikk han imot de fleste av sine afrikanske venner og stemte mot at Blatter skulle bli gjenvalgt til FIFA-president.

Støtte Musa Bility sier at han allerede har skaffet seg støtte fra fem nasjonale forbund i kampen for å bli den neste FIFA-presidenten.

- Jeg sier ting som de er. Jeg feiger ikke ut om jeg mener noe er feil. Det har gitt meg respekt, sa Bility.

Bility er den andre som fronter sitt kandidatur for å bli Blatters etterfølger. Brasils tidligere storspiller Zico var den første.

(NTB)