Bill. mrk: Midtbanespiller søkes

Landslagssjef Nils Johan Semb er så i beit for gode midtbanespillere at han valgte å ikke ta ut en erstatter etter enda et forfall i dag.

WIEN (Dagbladet.no): Avbudene har rent inn til Semb foran Østerrike-kampen de siste dagene. Totalt har fem mann meldt forfall, og da Nürnberg-proff Tommy Svindal Larsen ble sjuk hadde ikke landslagstreneren flere reservenavn til midtbanen igjen.

- Det var litt på grunn av det, pluss at jeg vet at de hjemlige spillerne har ferie. Noen har ikke spilt på fire-fem uker. Det ville ikke vært rettferdig for spillerne å ta dem med, ikke for landslaget heller, sier Semb til Dagbladet.no.

Dermed sitter Norge igjen med Fredrik Winsnes, Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen og John Arne Riise. Og så Vålerengas Pah-Modou Kah som ble hentet inn i all hast i går.

Hangeland flyttes fram?

Midtbanedelen er så tynn at Semb åpner for at også Viking-stopper Brede P. Hangeland er brennaktuell for en plass på midten.

- Jeg skulle gjerne hatt flere å velge mellom sentralt. Det gjelder midtbanespillere og kantspillere, sier Semb.

I Drillo-tida var Norges beste spillere backer, når er det i angrep Semb har best utvalg. Landslagsjefen klarer ikke å forklare hvorfor nasjonen har problemer med å avle dirigenter og løpsjern til midtbanen.

- Vi skulle gjerne fått fram folk i alle roller samtidig, sier Semb.

Viktig trend

Noe lag har ikke Semb problemer med å stable på beina i privatlandskampen på Rapid Wiens stadion onsdag kveld.

Og hvis du prøver å antyde at kampen er betydningsløs, prostesterer landslagssjefen villt.

- Vi skal gå på banen for å vinne, det er viktig for den gode trenden vi er inne i fram EM-kvalifiseringskampene til våren.

At flere debutanter kan sjansen mot østerrikerne gjør ikke at Semb lemper på kravene.

- For oss er det viktig å få trene sammen, og vi vil ha noen svar. De negative er også viktige.

  • Dagbladet.no følger Østerrike - Norge direkte kl. 20.30 onsdag kveld.
MIDTBANE: John Arne Riise er en av landslagssjefens trofaste.