I TRØBBEL IGJEN:  Nicki Bille Nielsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I TRØBBEL IGJEN: Nicki Bille Nielsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Bille-bråket: - Hadde jeg visst dette, ville han ikke fått spille

Treneren ergrer seg.

(Dagbladet): Dansk fotball er rystet av en ny skandale som involverer den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen (27).

- Jeg ergrer meg virkelig på Nickis vegne, sier Michael «Mex» Pedersen, som er Billes trener i Esbjerg.

Det var etter cupkampen i går - mellom Esbjerg og Søhus Stige - at Bille igjen havnet i overskriftene. Enkelte hjemmefans var åpenbart ute etter «å ta» Esbjerg-profilen. Til slutt kokte det over.

Bille skrek:

- Du tør ikke å komme ned på banen og si det igjen!

27-åringen fikk advarsel for trussel, og lot seg bytte ut kort tid etterpå. Dagbladet omtalte hendelsen i morges.

I full balanse - Når vi har med ham å gjøre i hverdagen, virker han å være i full balanse. Jeg hadde slett ikke sett denne komme. Hadde jeg visst dette, ville han selvfølgelig ikke fått spille, sier trener Pedersen til avisa JydskeVestkysten.

Journalist Leif Rasmussen var vitne til det som skjedde. Til fyens.dk forteller han:

- Første gang tilskuerne kom med tilrop, ignorerte Bille det. Men andre gang svarte han med ordene: «Du tør ikke å komme ned på banen og si det igjen.»

Internt Etter at han gikk av banen - 35 minutter ut i oppgjøret - ble Bille eskortert til garderoben av Esbjerg-folk. Han nektet å uttale seg.

- Vi får ta dette internt og se om vi kan hjelpe ham videre, sier Esbjerg-trener Michael «Mex» Pedersen.

Laget vant for øvrig 9-0. Danske Tipsbladet skriver at Bille har hele uka - og neste - å bearbeide hendelsen på. Esbjerg tar imot OB 14. september.

Nicki Bille spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014. Også da var det scener som hadde lite med fotball å gjøre. Blant annet mistet han kontrollen på baren Three Lions, og ble kastet i arresten.