SELGES I SOMMER:  Hvis Rosenborg får et ålreit bud på Nicki Bille Nielsen i sommer, kommer klubben til å selge spissen. Foto: NTB Scanpix
SELGES I SOMMER: Hvis Rosenborg får et ålreit bud på Nicki Bille Nielsen i sommer, kommer klubben til å selge spissen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bille får bli i RBK fordi han er verd noe. Ikke fordi han innerst inne er en snill gutt.

Morten P kommenterer.

(Dagbladet): DA VOLD MOT offentlig tjenestemann var utelukket tok Rosenborg den avgjørelsen de måtte ta uavhengig av fjorårets skriftlige advarsel. Selv Norges største fotballklubb river ikke i stykker en potensiell overgangssum på en halv million euro. For det var det Nicki Bille Nielsen kostet da han kom til Lerkendal, og det er det han vil gå for når sommerens overgangsvindu åpner 1. juli.
Om noen vil kjøpe.

BAK GÅRSDAGENS TILGIVELSE, som i et menneskelig perspektiv var det eneste riktige fordi Nicki Bille Nielsen ikke var dummere enn fotballfolk flest da han tok seg en bytur i København for ei uke siden, ligger det ganske sikkert en bred RBK-enighet om at dansken helst bør vekk i løpet av sommeren.

Så lenge Nicki Bille Nielsen kom, scoret for få mål og dro på seg for mange utenomsportslige heftelser, er det ikke lenger noe poeng å tro på radikale forandringer verken på banen eller i privatlivet. For Nicki Bille Nielsen — selv om han i sine beste stunder lover både scoringer, bot og bedring — er den han er.
Han er Nicki Bille Nielsen.

En konstant tilstand.

NESTE SAK PÅ RBK-agendaen er derfor å bli kvitt problemet. Så fort som mulig. Jeg har en følelse av at akkurat den problemstillingen var en del av gårsdagens samtaler og at agent Nikola Juric allerede er i gang med saken.

For selv om det er tilgivelse mellom klubb og spiller kan det ikke være god stemning etter gjentatte episoder og advarsler.
Sannsynligheten for at det er gjensidig forståelse om at det beste for alle parter er at Rosenborg og Nicki Bille Nielsens skiller lag, er derfor meget stor.

MEN ROSENBORG KAN ikke flagge ønsket om at Nicki Bille Nielsen er til salgs. Ei heller kan de kommentere det. Den jobben må agenten og andre agenter gjøre i det skjulte. Så et frø om at spilleren ønsker seg vekk fra Lerkendal. Og at Rosenborg kan være villige til å la ham gå om prisen er riktig. Det kalles et spill, det er et spill, alle vet hvordan det foregår og det virker (nesten) hver gang.
På en eller annen måte.
Fordi det er sånn mekanismen er.

ER ROSENBORG HELDIGE biter Nicki Bille Nielsens den siste ukas selvforskyldte turbulens i seg, glemmer at han ble satt i skammekroken, viser at han fortsatt er en fotballspiller på et visst nivå og gjør alt for at det i løpet av de neste månedene dukker opp en klubb der ute som lar seg friste.

Da kan RBK få igjen det de ga for spilleren, kanskje litt mer. Samtidig som Nicki Bille får enda en sjanse. Men prisen, selv om RBK nok har en smertegrense, blir ikke det avgjørende når Nicki Bille Nielsen etter all sannsynlighet forlater Lerkendal til sommeren.

Det viktigste er å få løst problemet.