Bille har over 100 000 følgere på Twitter - det er bare et problem..

Nesten halvparten er falske brukere.

 IKKE KLAR OVER PROBLEMET:  Nicki Bille Nielsen visste ikke at nesten halvpartens av hans følgere på Twitter er falske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IKKE KLAR OVER PROBLEMET: Nicki Bille Nielsen visste ikke at nesten halvpartens av hans følgere på Twitter er falske. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet) I går formiddag takket Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen sine Twitter-følgere etter å ha passert 100.000 følgere på mikrobloggtjenesten.

Senere på dagen la han ut et bildet på mikrobloggstedet hvor han poserte med et gevær.

Han forteller at det er kjente venner som er grunnen til det høye tallet.

- Det gikk veldig fort. Jeg har fått en del «retweets» fra folk som har mange følgere. Du har for eksempel Guiseppe Rossi som jeg spilte med i Villarreal. Han skrev at folk skulle følge meg. Så har du Swansea sin offisielle Twitter-side som nevnte meg fordi jeg har en kompis som går til Swansea. Da fikk jeg utrolig mange følgere, sier Nicki Bille Nielsen til Dagbladet.

POPULÆR: Nicki Bille Nielsen er en populær mann, men mange stusser over det store antallet følgere han har på Twitter. Faksimile fra Twitter
POPULÆR: Nicki Bille Nielsen er en populær mann, men mange stusser over det store antallet følgere han har på Twitter. Faksimile fra Twitter Vis mer

Dansken forteller videre at flere kompiser har hjulpet han med å skaffe følgere.

- En annen kompis dro til Atletico Madrid, som også gjorde at jeg fikk følgere. Etter at Altidor (Jozy Altidor er en fotballspiller som spiller i AZ red.anm.) fra USA nevnte meg i en tweet, har jeg fått utrolig mange følgere fra USA. Det har gått veldig fort. Jeg hadde 30.000 følgere for noen måneder siden.

Det er likevel mange som stusser over at Rosenoborg-spilleren plutselig har fått så mange følgere. I april hadde han drøyt 9.000 følgere på det sosiale mediumet. Nå, to måneder senere, er antallet mer enn ti ganger så stort.

Falske følgere Det finnes en internettside, statuspeople.com, hvor du kan sjekke ut hvor mange av dine følgere som er «falske». De har en tjeneste som er laget utelukkende for å la personer snoke i hva følgerbasen til folk faktisk består av. Denne tjenesten hevder at nesten halvparten av Nicki Bille Nielsens følgere er falske profiler.

Dagbladet får bekreftet fra jurist Magnus Forsberg at siden er til å stole på. RBK-spissen hevder på sin side at han ikke kjenner til dette.

 POSERTE:  Dette bildet la Rosenborg-spilleren ut i går på Twitter. Det ble raskt fjernet fra tjenesten. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille Nielsen.
POSERTE: Dette bildet la Rosenborg-spilleren ut i går på Twitter. Det ble raskt fjernet fra tjenesten. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Nicki Bille Nielsen. Vis mer

- Det vet jeg ikke noe om. Jeg får bare beskjeder om at folk følger meg, sier en overrasket Bille Nielsen når Dagbladet forteller om falske følgere.

Det er også mulig å kjøpe seg følgere på mikrobloggtjenesten, noe blant annet Senterungdommens leder, Sandra Borch, har blitt beskyldt for.

- Det vet jeg ikke hvordan man gjør, sier 25-åringen.

Det er ingen tvil om at dansken er populær i sosiale medier. Han har også en Instagram-konto med snaut 22.000 følgere.

Ofte i rampelyset Dansken har vært i medias søkelys siden han satte sin bein på norsk jord. Han har også blitt koblet til Petter Northugs ekskjærereste Rachel Nordtømme, og vært i krig på Twitter med Sandnes Ulf-angriper Tommy Høiland.

Hovedpersonen selv bryr seg likevel lite om at han havner i rampelyset til stadighet.

- Jeg er ikke er fyr som leser mye media. Det betyr ikke så mye for meg hva folk mener. Det som betyr noe er hva treneren og familien mener. Jeg forsøker å holde fokus på fotballen. Og gode fotballspillere blir det skrevet mye om, sier Nicki Bille Nielsen.

 MÅLTØRKE:  Bille Nielsen sliter også på fotballbanen. Dansken har ikke scoret i serien siden 16. mail. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MÅLTØRKE: Bille Nielsen sliter også på fotballbanen. Dansken har ikke scoret i serien siden 16. mail. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer