Bille Nielsen: - Jeg var full og jeg beklager veldig mye

Styrelederen etterlyser folkeskikk.

ADVARSEL: Nicki Bille Nielsen tilbragte natten i arresten etter en episode på byen i Trondheim i går. Nå har han fått klar beskjed fra klubben om at slikt ikke kan skje igjen om han skal ha noen fremtid på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ADVARSEL: Nicki Bille Nielsen tilbragte natten i arresten etter en episode på byen i Trondheim i går. Nå har han fått klar beskjed fra klubben om at slikt ikke kan skje igjen om han skal ha noen fremtid på Lerkendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at Nicki Bille Nielsen hadde tilbragt natten i fyllearresten etter å ha havnet i bråk på byen i Trondheim natt til fredag.

I ettermiddag kom de første uttalelser fra hovedpersonen selv.

- Jeg tar det fulle og hele ansvar for det som skjedde. Jeg var full, og jeg beklager veldig mye. Både overfor klubben, spillerne, politiet, supporterne og alle som blir involvert. Det er fullstendig uakseptabel oppførsel fra min side, og det skal ikke skje igjen. Det lover jeg, sier Bille Nielsen til adressa.no.

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, sier til Dagbladet at dette ikke er en type oppførsel som er forenelig med det å spille i Rosenborg.

- Jeg har ingen annen kommentar enn at det er noen som mangler en betydelig mengde folkeskikk og fotballforståelse. Dette er noe vi prøver å skape hver dag, men det er tydeligvis ikke noe vi har lykkes med, sier han.

- Fullstendig uakseptabelt Bille Nielsen skal ifølge politiets logg ha revet ned et glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk da han gikk fra utestedet.

Han forteller at han i utgangspunktet så Lillestrøm - Molde, før ferden etterhvert gikk videre ut på byen.

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, sier til Dagbladet at dansken nå har fått en skriftlig advarsel i tillegg til at politiet ga ham en bot på 10 000 kroner.

- Vi fikk beskjed i dag tidlig om hendelsen. Og at Nicki var innbragt i fyllearresten. Vi har brukt dagen på å finne fakta, og snakket med ham, sier hun.

- Vi tar avstand fra dette. Dette er ikke noe våre spillere skal være innblandet i. Vi har ikke rett til å gi ham en bot - den er fra politiet, men han har fått en skriftlig advarsel fra Rosenborg. Det er ganske sterkt. Vi vil jo hjelpe ham. Som han sier selv sliter han med temperament, men vi kan ikke akseptere slik oppførsel. Angående troppen til kampen mot Sarpsborg på søndag vil det bli tatt en avgjørelse på det i morgen.

Vet ikke om han starter Allerede på søndag spiller Rosenborg borte mot Sarpsborg, og med bare seks kamper igjen serien er det viktigere enn noen gang for Trondheimsklubben å mønstre sitt sterkest lag i hver kamp. Trener Per Joar Hansen vil derimot ikke ta stilling om hvorvidt Bille Nielsen er i startplanene hans denne helgen.

- Det får vi komme tilbake til i morgen, sier han.

Erik Hoftun, sportslig leder i klubben er også klokkeklar på at dersom noe lignende skjer igjen, kan det være over og ut for dansken. Han betegner advarselen som nå er gitt som meget alvorlig.

- Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sier Hoftun.