Billettabbe åpner for svartebørs i fotball-VM

For seint å rette opp feilen.

Den tyske regjeringen sa mandag at en feil med VIP-billettene har åpnet for svartebørssalg av VM-billetter.

Arrangøren har krevd at tilskuere bare blir sluppet inn dersom billetten har samme navn, ID-nummer og passnummer. Men fra regjeringshold i Tyskland ble det mandag opplyst om at billetter som er solgt til firmaer eller gitt til sponsorer slik at disse kan invitere VIP-gjester, feilaktig er unntatt denne reglen.

Det er også for sent å rette opp denne feilen.

1 million

– Vi er i samtaler med de involverte partene for å se om vi kan klare å få så mange private billetter som mulig, fortalte talsmann for innenriksministeriet, Stefan Kaller.

Kaller sa videre at det dreier seg om under en million av de tre millioner billettene for mesterskapet som starter 9. juni og som varer i én måned.

– Vi vurderer imidlertid å innføre ekstra sikkerhetssjekker for å sikre oss at kjente bråkmakere ikke kommer inn med anonyme VIP-billetter, fortsatte Keller.

Han trodde imidlertid ikke at svartebørsproblemet ville bli stort. Dette fordi disse billettene vil bli solgt på internettauksjoner til svært høye priser nettopp fordi disse billettene er svært attraktive og høyt priset fra før av.

– Prisene vi snakker om taler ikke for at dette blir noe stort problem. Men noen vil selvfølgelig være villige til å betale svært mye for en plass på VM-tribunen, avsluttet Kaller. (ANB-AP)

Under Fotball-VM i Tyskland skulle det være nærmest umulig for svartebørshaiene å operere. En billettabbe har forandret på det.