STORKAMP: Liverpool tar imot Manchester City førstkommende søndag i en kamp som kan avgjøre mye i tittelracet. Det utnytter billetthaier. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
STORKAMP: Liverpool tar imot Manchester City førstkommende søndag i en kamp som kan avgjøre mye i tittelracet. Det utnytter billetthaier. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Billetter til Liverpool-Manchester City selges for 50 000 kroner

- Det er skammelig.

(Dagbladet): Førstkommende søndag spilles kampen som kan gi en pekepinn på hvor ligagullet i Premier League ender. Liverpool tar imot Manchester City på Anfield, men om du har tenkt deg dit må du grave ekstra dypt i lommene.

The Guardian skriver nemlig at billetter til kampen selges på svartebrøsen for utrolige 5000 pund (rundt 50 000 norske kroner). Det er mildt sagt langt over vanlig pris for de billigste billettene, som ligger på rundt 52 pund.

I Liverpools siste hjemmekamp for sesongen kommer Newcastle på besøk, og billetthaier utnytter det til fulle. Det er mulig at Liverpool kan avgjøre ligaen i siste ligakamp dersom de fire neste kampene i ligaen går i deres favør, og derfor er prisen på billetter til denne kampen også skrudd skikkelig opp.

Liverpool har ikke vunnet den øverste ligaen i England siden 1989/90-sesongen, og det gjør at mange supportere vil betale dyrt for å eventuelt få med seg det øyeblikket.

Raser En spansk nettside, ticketbis.net, selger billetter som starter på 2 549 pund. Ønsker du å sitte i et av VIP-områdene, må du ut med hele 5428 pund. Da skulle det bare mangle at maten er inkludert.

En talsperson for Spirit of Shankly raser mot billettprisene.

- Fans må betale langt mer enn det vanligvis koster for en billett, det er skammelig egentlig.

Markering Kampen starter sju minutter over normal starttid for å markere at det er 25 år siden den tragiske Hillsborough-tragedien.

- Supportere vil komme for å støtte begge deler, og det skal ikke gjelde for bare dem som har råd til det, sier talspersonen ifølge Liverpool Echo.

Nå råder han Liverpool til å ta ansvar for det som skjer.

- De som tar slike gigantiske beløp burde bli funnet og straffet.

En talsperson for Liverpool ber supportere om å bare kjøpe billetter gjennom offisielle kanaler, og minner om faren det utgjør å handle billetter av andre aktører.