- Billettprisene er drepen for fotballsupportere

Ferguson mener billettene til Champions League-finalen er ubegripelig dyre.

KRITISK: Sir Alex Ferguson mener prisene på billettene til Champions League-finalen på Wembley er ubegripelig dyre.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca Bruno
KRITISK: Sir Alex Ferguson mener prisene på billettene til Champions League-finalen på Wembley er ubegripelig dyre.Foto: SCANPIX/AP Photo/Luca BrunoVis mer

Manchester United-manager Alex Ferguson mener billettprisene for årets finale i Champions League er «drepen» for fotballtilhengere.

Uefa innrømmet tidligere i uka at prisene for årets finale på Wembley vil bli dyrere enn noen gang. De billigste billettene som legges ut for salg vi koste over 1600 kroner inkludert administrasjonsgebyr.

Prisene i den billigste kategorien, kategori tre, er nesten doblet siden Manchester United og Barcelona spilte Champions League-finale i Roma i 2009.

Ifølge Uefas konkurransedirektør Giorgio Marchetti er prisene tilsvarende det man må betale for andre sammenlignbare begivenheter som VM-finalen i fotball.

- Jeg synes ikke billettene til mesterligafinalen er overpriset når du sammenligner dem med andre begivenheter. Dette er markedsprisen. Tror dere vi ville få problemer med å fylle Wembley dersom prisene var høyere? spør Marchetti kritikerne.

Manchester United og sir Alex Ferguson møter Marseille i sin første åttedelsfinale onsdag. Skotten er forbauset over de høye billettprisene.

- Ubegripelig og skuffende, sier Ferguson.

- Prisnivået er drepen for supportere, og er tilpasset lommeboka til pampene, fortsetter United-sjefen, ifølge BBC.

- Spillere og managere kan ikke gjøre noe med det. Jeg vet ikke hva man skal gjøre. Jeg har også fått en reservasjonsavgift på 26 pund eller hva det er. Kjære, vene, sier en oppgitt United-sjef, som alltid har flagget sine Labour-sympatier.

(NTB)