GULLJUBEL: Det svenske publikummet fikk se Charlotte Kalla storme til nasjonens første gull i mesterskapet på tirsdag. Det har ført til en kraftig økning i billettsalget for torsdagens damestafett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLJUBEL: Det svenske publikummet fikk se Charlotte Kalla storme til nasjonens første gull i mesterskapet på tirsdag. Det har ført til en kraftig økning i billettsalget for torsdagens damestafett. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Billettsalget har eksplodert - Sverige håper på nytt stafettmirakel

- Fantastisk moro.

(Dagbladet): Charlotte Kallas suverene løp og gullmedalje på tirsdagens tikilometer var akkurat hva det svenske publikummet trengte.

I løpet av onsdagen vokste trykket på billetsalget bare mer og mer, og Johan Olssons gull ble en perfekt avslutning på nok en svensk jubeldag i VM-byen.

Kalla gjør forskjellen Overfor Dagbladet er kommunikasjonssjef for mesterskapet Katarina Medveczky tydelig på effekten av Kallas triumf. 

- Vi har helt klart merket en forskjell på billettsalget i dag sammenlignet med andre dager denne uka. Det har vært en klar økning etter at Kalla tok gull i går, sier hun.

Og onsdag minket neppe interessen for de fire siste konkurransedagene på Lugnet skistadion. Johan Olssons gull ga svenske fans mer å juble for.  

- Over alle forventninger Arrangøren hadde solgt 24 000 billetter til damestafetten før onsdag. Kapasiteten på Lugnet skistadion er 36 000 tilskuere.

Nå setter de opp ekstra tribuner for å gi plass til flere på stafettene.

- Vi fikk solgt ut herrestafetten tidlig i uka. Da bestemte vi oss for å åpne 1000 ekstra plasser lengst borte i skogen. Den åpner vi nå også for damestafetten, forklarer Medveczky.

- På forhånd tenkte vi at det ville være kult om vi kom i nærheten av 36 000 tilskuere et par av dagene. Nå har det vært utsolgt flere dager, salget har vært over alle forventninger, fortsetter hun.

Gulldrømmen Etter de norske damenes helbom på 10 kilometer skøyting og de svenske damenes gode start på mesterskapet, er plutselig ikke gulldrømmen urealistisk.

Det trigger det svenske folket som nå håper at løperne kan fortsette gullfangsten for söta bror. 

- Det kommer til å bli så godt som stappfullt, det ser jeg på økningen som har vært i billettsalget i dag (onsdag, journ. anm.). Men om det blir helt utsolgt også på torsdag, er vanskelig å si sikkert, smiler Medveczky.

I Sotsji var det før damenes stafett nærmest opplest og vedtatt at Norge skulle hente gullet. Men en smørebom gjorde de norske jentene sjanseløse, og Sverige vant gull etter en spennende spurt med Finland og Tyskland.

Torsdag jakter de gull igjen. Fra klokka 13:30 kan du følge stafetten direkte i Dagbladets VM-studio.