Billettsjokk for LSK-fansen

Hvis LSK-supporterne har lyst på cupfinalebillett, krever klubben at de punger ut med 300 kroner ekstra til skjerf og flagg.

Nå reagerer Forbrukerombudet.

-  Vi har fått én skriftlig klage og flere telefoner. Dette er ulovlig og i strid med markedsføringsloven, sier rådgiver Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet til Dagbladet.

På LSKs hjemmeside skriver klubben at det er umulig å bare kjøpe billett til cupfinalen mot Molde 6. november - og at supporterne i stedet må kjøpe en billettpakke, som i tillegg til billetten består av skjerf og flagg.

Prisen for hele pakken blir billettprisen - pluss 300 kroner.

«Vi ønsker at Ullevaal skal være kledd i gult og svart denne dagen», oppgir LSK som begrunnelse.

Trenger pengene

Men manager Jan Åge Fjørtoft benekter ikke at motivene er rent økonomiske.

-  Vi ønsker å kunne opprettholde den sportslige satsingen til neste år. Inntjeningen på en cupfinale er viktig, særlig når vi går med underskudd også i år.

 FINALESJOKK:  LSK-fansen liker ikke klubbens billettpakker før cupfinalen. Her jubler de med Pål Steffen Andresen (t.v) og Espen Sørgård etter førstnevntes scoring mot Vålerenga I semifinalen. Foto: Arnt E. Folvik
FINALESJOKK: LSK-fansen liker ikke klubbens billettpakker før cupfinalen. Her jubler de med Pål Steffen Andresen (t.v) og Espen Sørgård etter førstnevntes scoring mot Vålerenga I semifinalen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Men inntjeningen deres står vel ikke og faller på en cupfinale?

-  Den står og faller på flere tiltak, og dette er ett av dem. Dette er måten å gjøre det på. Vi har i hvert fall ikke råd til å tape penger på cupfinalen.

-  Eventuelle uenigheter om jus overlater jeg til vår advokat. Vi skal svare forbrukerombudet på eventuelle spørsmål, sier Fjørtoft.

Sponsorene negative

LSK prøvde også å selge enda dyrere pakker til samarbeidspartnerne sine, noe som ble dårlig mottatt. I stedet måtte klubben legge seg på et langt lavere nivå enn de hadde håpet.

Daglig leder Frank Grønlund synes ikke den ekstra utgiften på 300 kroner er spesielt stor.

-  600 kroner for en cupfinale er ikke så ille. På en måte er de heldige, som allerede bor i Oslo-gryta. Andre steder i landet kommer man ikke på cupfinalen for under 2 500 kroner, sier Grønlund til Dagbladet.

I Molde får de med sesongkort, som ikke kjøpte reisepakker med fly og buss, anledning til å kjøpe bare billett.