Bill.mrk: Makker søkes

Er du kvinne, 173- 175 centimeter høy, 68- 69 kilo - og har lyst til å seile mot Bejing-OL sammen med Siren Sundby? Da er det bare å melde seg - selv om du ikke har seilt før.

ATEN (Dagbladet): Siren Sundby (21) fikk i går gullmedaljen både hun sjøl og de seilkyndige har feiret i hodet sitt siden fredag.

-  Jeg har egentlig det, innrømmer hun.

Ledelsen hennes etter ti seilaser var ikke mulig å ta inn, og den siste seilasen ble en rein sjarmøretappe. Da hun passerte målstreken, stupte hun rett i vannet. Og kanskje var dette siste gangen Sundby gikk i mål som seiler i båtklassen europajolle. Hun vurderer nå sterkt å gå over i tomannsjolla 470.

Må ha lyst

Men da trenger hun en makker. Noe som ikke er lett å finne blant de beste seilerne i Norge. Men trener Thomas Guttormsen er helt sikker på at dette ikke bør by på problemer. Bare jenta har de fysiske målene beskrevet ovenfor. Kunnskap om seiling behøves i grunnen ikke. Guttormsen mener at det er mulig å lage en medaljekandidat av en slik båt før OL i Beijing.

-  Om vedkommende har de rette fysiske og mentale forutsetningene, og har lyst til dette, så skulle det uansett være mulig så lenge Siren er verdens beste bak roret, sier han til Dagbladet.

Uferdig som seiler

Han sier dette om sjansene til å finne denne jenta:

-  Blant halvparten av Norges befolkning tror jeg det må være mulig å finne ei jente som har disse egenskapene.

Sundby bekrefter at hun vurderer å bytte båt, men hun bestemmer seg ikke før etter at båtklassene i neste OL bestemmes i november. Hun er enig i at en eventuell makker ikke må ha seilebakgrunn for å lykkes sammen med henne.

-  Har hun vært litt på sjøen, så bør det gå greit, sier hun.

FOR SISTE GANG?: Da Siren Sundby jublende passerte mål som OL-vinner, var det kanskje for siste gang i båtklassen europajolle. Hun vurder nå å bytte båt.