Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Billy (17) måtte amputere deler av begge beina etter voldsom formel 4-ulykke

Nå har det blitt samlet inn over 3,5 millioner kroner for å hjelpe unggutten.

SKREKKULYKKE: Bille Monger blir her fraktet bort etter å ha dundret inn i en stillestående bil på Donningtonbanen søndag. Foto: Aaron Lupton / ProSports / REX /Shutterstock / NTB scanpix 
SKREKKULYKKE: Bille Monger blir her fraktet bort etter å ha dundret inn i en stillestående bil på Donningtonbanen søndag. Foto: Aaron Lupton / ProSports / REX /Shutterstock / NTB scanpix  Vis mer

(Dagbladet): Søndag var den 17 år gamle formel 4-sjåføren Billy Monger fra Charlwood i England involvert i en skrekkulykke på Donnington-banen, skriver BBC.

Måtte amputere

17-åringen smalt inn i en annen bil, som så ut til å ha stoppet i banen, bakfra. Monger ble sittende fast i bilen i 90 minutter før han ble fraktet til sykehus.

Som følge av ulykken ble det utført amputasjoner på begge beina til den talentfulle formel 4-sjåføren.

Derfor ble det opprettet en innsamlingsaksjon på JustGiving for å finansiere pleien, behandlingen og terapien Monger trenger nå og i framtiden.

Monger bekskrives som ekstremt talentfull.

«Billy er en av de folkene som umiddelbart lyser opp et rom. Hans positive syn på livet er ikke bare enormt elskverdig, men også utrolig inspirerende. Det er fenomenalt å se hvor respektert og elsket Billy er», skriver Mongers familie og management på innsamlingssiden.

Kjendishjelp

Innsamlingen til tenåringen har fått drahjelp fra motorsportens største stjerner, skriver The Telegraph.

De to formel 1-verdensmestrene Lewis Hamilton og Jenson Button har begge oppfordret sine følgere i sosiale medier til å gi penger til Monger.

«Denne gutten trenger vår hjelp, så hvis du kan: Vær så snill og hjelp. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe denne gutten», skriver Button på Instagram.

Mye tyder på at kjendishjelpen har hjulpet. Målet med innsamlingen var å samle inn 260 000 pund, rundt 3 millioner norske kroner. Det målet ble nådd innen noen få timer.

Torsdag morgen norsk tid har rause givere gitt drøye 3,5 millioner til Monger.