Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Billy spilte fotballkamp, så kom oksen på banen

Sjeldent innbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skulle være en hyggelig formiddag med fotballkamp i Federation Park i australske Queensland, men en løpsk okse ville det annerledes. 

Fra skogholtet ved siden av banen foretok den yre oksen et høyst ureglementert innbytte da den tok rennafart inn på banen. Der begynte den umiddelbart jakten på gutta i fotballdrakt. 

- Det var litt skremmende, men jeg har vært en del borti kyr før, så det var ikke så ille, sier Billy Crole til det australske tv-programmet Sunrise

Billy var gutten oksen var mest interessert i og, som du kan se på videoen i saken, svært nære å grisetakle. Etter det korte og hektiske innhoppet forsvant oksen til skogs igjen. 

- Jeg lo faktisk, det var ganske morsomt, sier Billys mor som sto på sidelinja mens oksen jaget sønnen hennes rundt. 

Grunnen til at hun tok såpass lett på det, kan være sønnens snarrådighet i møte med oksen. Billy var i hvert fall ikke i tvil om hvordan han skulle slippe unna oksens nærgående horn. 

- Løp rett fram, eller litt i sikksakk, er rådet han gir eventuelle andre som plutselig jages av en okse mens de spiller fotball.

Hele Norges coronakart