Bilrace avlyst på grunn av høy fart

Høy fart førte til avlysning av billøpet i den amerikanske CART-serien for indycar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under lørdagens kvalifisering ble det notert snitthastigheter på inntil 377,6 km/t på ovalbanen i Fort Worth. Det førte til at flere førere rapporterte om svimmelhet, kvalme og synsforstyrrelser.

- Det var en medisinsk avgjørelse, og en riktig avgjørelse. Det var den eneste mulige avgjørelsen. Førernes sikkerhet kommer først, sa stalleieren Barry Green etter at løpet - det første CART-løpet på Texas Motor Speedway - ble avlyst.

- CART har lært mye denne helgen. På grunn av hastighetene vi opererer med og G-kreftene som virker på førerne, opererer vi i et helt nytt område. Vi fant det best å utsette løpet for å lære mer først, sa han.

Ansvarlige ved banen i Fort Worth var misfornøyde med lageiernes avgjørelse om ikke å starte.

Banen er en ovalbane, og det betyr at sentrifugalkraften virker på førerne samme vei gjennom hele løpet. To løp i den rivaliserende IRL-serien kjøres der, og banen avvikler også løp i NASCAR-serien. Men hastighetene der kan ikke måle seg mot de svenske Kenny Brack - som var best i kvalifiseringen - og de andre CART-førerne oppnådde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer