Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bilvalget vil holde Petter våken hele natta

- Den vanskeligste avgjørelsen i karrieren.

TESTET FORD: I dag fikk Petter Solberg prøvekjøre en Ford Focus for første gang. I morgen må han bestemme seg for enten Ford eller Citroën de to siste rundene av rallysesongen og hele neste sesong. Foto: Per-Espen Løkenhagen, Scanpix
TESTET FORD: I dag fikk Petter Solberg prøvekjøre en Ford Focus for første gang. I morgen må han bestemme seg for enten Ford eller Citroën de to siste rundene av rallysesongen og hele neste sesong. Foto: Per-Espen Løkenhagen, Scanpix Vis mer

Siste frist var onsdag kveld. Likevel måtte Petter Solberg (34) utsette sin viktigste avgjørelse for egen rallyframtid med en søvnløs natt.

- Uten tvil den vanskeligste avgjørelsen i karrieren, sa Solberg til NTB etter en hel dags testkjøring.

Valget er enkelt, men dog så vanskelig: Citroën C4 eller Ford Focus i årets to siste VM-runder.

- Det handler ikke bare om å vinne løp igjen. Avgjørelsen blir førende for valget jeg skal ta for hele neste sesong også. Og i ytterste fall kan jeg ødelegge årets mesterskap for ett av merkene, hevdet Solberg.

Bakoversveis

For to uker siden testet den tidligere verdensmesteren C4-modellen. Det ga bakoversveis.

- En skråsikker vinner på asfalt og mange andre pluss, men ett år eldre (2008-versjon pluss) enn hva Citroëns fabrikkførere får kjøre med, var konklusjonen.

Onsdag var Solberg i Skottland og testet Ford Focus sammen med M-Sport. Da ble han svar skyldig.

SOM LOEB? Petters ene alternativ er en Citroën C4, slik Sebastien Loeb kjører - om enn ikke en like oppdatert versjon. Foto: EPA/Scanpix
SOM LOEB? Petters ene alternativ er en Citroën C4, slik Sebastien Loeb kjører - om enn ikke en like oppdatert versjon. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Det er momenter med Ford som også er bedre enn Citroën, hvorav den viktigste er at M-Sport tilbyr fullspekket 2009-versjon - tilsvarende fabrikkførerne deres - for hele neste sesong.

Ga opp

Etter timevis med tankearbeid og rådføring fram og tilbake, ga Petter Solberg opp å ta noen endelig avgjørelse onsdag kveld.

- Jeg kommer ikke til å sovne til natten, kommer kun til å tenke på dette. Men torsdag morgen MÅ jeg bestemme meg, sa lillebror Solberg.

Sebastien Loeb er blitt tidenes mestvinnende fører med Citroën de siste fem årene. Men de siste to sesongene er Ford blitt eneste alternativ til å vinne VM-runder. Ford-fører Mikko Hirvonen leder sågar rally-VM sammenlagt når tre VM-runder gjenstår.

(NTB)

SOM STOREBROR? Petter kan også velge en Ford Focus, slik storebror Henning Solberg kjører. Foto: EPA/Scanpix
SOM STOREBROR? Petter kan også velge en Ford Focus, slik storebror Henning Solberg kjører. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling