Bilvalget vil holde Petter våken hele natta

- Den vanskeligste avgjørelsen i karrieren.

TESTET FORD: I dag fikk Petter Solberg prøvekjøre en Ford Focus for første gang. I morgen må han bestemme seg for enten Ford eller Citroën de to siste rundene av rallysesongen og hele neste sesong. Foto: Per-Espen Løkenhagen, Scanpix
TESTET FORD: I dag fikk Petter Solberg prøvekjøre en Ford Focus for første gang. I morgen må han bestemme seg for enten Ford eller Citroën de to siste rundene av rallysesongen og hele neste sesong. Foto: Per-Espen Løkenhagen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siste frist var onsdag kveld. Likevel måtte Petter Solberg (34) utsette sin viktigste avgjørelse for egen rallyframtid med en søvnløs natt.

- Uten tvil den vanskeligste avgjørelsen i karrieren, sa Solberg til NTB etter en hel dags testkjøring.

Valget er enkelt, men dog så vanskelig: Citroën C4 eller Ford Focus i årets to siste VM-runder.

- Det handler ikke bare om å vinne løp igjen. Avgjørelsen blir førende for valget jeg skal ta for hele neste sesong også. Og i ytterste fall kan jeg ødelegge årets mesterskap for ett av merkene, hevdet Solberg.

Bakoversveis

For to uker siden testet den tidligere verdensmesteren C4-modellen. Det ga bakoversveis.

- En skråsikker vinner på asfalt og mange andre pluss, men ett år eldre (2008-versjon pluss) enn hva Citroëns fabrikkførere får kjøre med, var konklusjonen.

Onsdag var Solberg i Skottland og testet Ford Focus sammen med M-Sport. Da ble han svar skyldig.

- Det er momenter med Ford som også er bedre enn Citroën, hvorav den viktigste er at M-Sport tilbyr fullspekket 2009-versjon - tilsvarende fabrikkførerne deres - for hele neste sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer