Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bin Hammam trakk seg

Var eneste utrordrer til Sepp Blatter.

Mohamed Bin Hammam trekker seg som kandidat til stillingen som president Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter anklager om korrupsjon. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad/Files
Mohamed Bin Hammam trekker seg som kandidat til stillingen som president Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter anklager om korrupsjon. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad/Files Vis mer

Mohamed bin Hammam trekker seg som kandidat til stillingen som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter anklager om korrupsjon. Bin Hammam, som er fra Qatar og er president i Asias fotballforbund, kunngjorde dette på sin egen nettside natt til søndag, bare timer før han skulle ha møtt i FIFAs etiske komité for å svare på anklagene. — Jeg valgte å stille som presidentkandidat fordi jeg var, og fortsatt er, engasjert for å få endringer innen FIFA-systemet. Men de siste hendelser har såret og skuffet meg, både profesjonelt og personlig, sier Bin Hammam. Kampen mot korrupsjon har vært blant bin Hammams viktigste saker foran presidentvalget. — Det gjør meg trist at det å kjempe for saker jeg tror på, har hatt en dyr pris, nemlig at FIFAs rykte er blitt svekket. Det er ikke det jeg ønsket for FIFA, og det er uakseptabelt, sier han.
Fritt fram for Blatter Bin Hammam var Sepp Blatters eneste motkandidat i presidentvalget 1. juni. Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt og slo senest torsdag fast at han ikke aktet å trekke seg. 61-åringen hevder avgjørelsen om å trekke seg ikke har noe med FIFAs gransking å gjøre, og at han lover å kjempe for å renvaske seg. Blatter har vært president i FIFA siden 1998, og alt tyder på at han vil bli gjenvalgt for en fjerde periode.
Korrupsjonsanklager Bin Hammam hevder at anklagene som er framsatt mot ham selv i en rapport fra et annet styremedlem i forbundet, er politisk motiverte. En uke før presidentvalget skulle avgjøres, innledet FIFA etiske komité en gransking av Mohamed bin Hammam og forbundets visepresident Jack Warner.

Korrupsjonsanklagene kommer etter et møte med Karibias fotballforbund (FCU) der presidentvalget var på agendaen. Rapporten fra FIFA-styremedlemmet Chuck Blazer nevner mulige bestikkelser i forbindelse med dette møtet. FIFA-president Sepp Blatter granskes også av sitt eget forbund. Det skjer etter krav fra Mohamed bin Hammam. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media