Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bingo-turnering

Landslagstrener Roy Johansen kritiserer Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) for måten det avgjør opprykket til A-pulja. I morgen starter B-VM i Kroatia.

- Nå består B-pulja av seks lag, hvorav det beste rykker opp. Etter mitt syn er det rein bingo hvem som blir ny A-nasjon. For å unngå tilfeldigheter, burde B-pulja i stedet hatt åtte lag og to opp i A, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Han mener IIHF opptrer arrogant overfor de nest beste hockeynasjonene, og bare prioriterer de beste.

- Det er bare A-nasjonene som teller. Også i IIHF er det pengene som rår, sier Roy Johansen foran kampene mot Kroatia, Estland, Frankrike, Italia og Storbritannia.

Fem strake

Med kamper i morgen, tirsdag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag gjelder det å ha stayervilje. Kravet for opprykk er fem strake seirer. Selv det minste feilskjær kan ødelegge.

- Nøkternt sett har vi en tredjedels sjanse til opprykk. Frankrike og Italia er like bra som oss. For å vinne pulja, må vi ha flyt, bra målvakter, høy lagmoral og trøkk. I tillegg må vi være effektive og sette puckene når sjansen byr seg, sier Roy Johansen.

Millioninntekt

For Ishockeyforbundet (NIHF) betyr opprykk til A-pulja enormt, både økonomisk, markedsmessig og idrettspolitisk.

- I reine penger betyr det én million kroner å spille i A. Med opprykk blir vi også mer attraktive på sponsorsida, og får mer tyngde idrettspolitisk. Både nasjonalt og internasjonalt, sier ishockeypresident Bjørn Ruud.

Hittil i år har Hockey-Norge allerede opplevd to store suksesser. U-18-landslaget rykket opp i A-pulja, og kvinnelandslaget gikk til topps i 2. divisjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media