Birgit Skarstein ble årets paralympiske roer

Det internasjonale roforbundet (FISA) kåret fredag Birgit Skarstein til Årets paralympiske utøver under sin prisutdelingsgalla i London.

TIL TOPPS: Birgit Skarstein ble fredag kåret til årets paralympiske roer under Det internasjonale roforbundets prisutdelingsgalla. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
TIL TOPPS: Birgit Skarstein ble fredag kåret til årets paralympiske roer under Det internasjonale roforbundets prisutdelingsgalla. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I sesongen da pararoerne gikk fra å konkurrere over 1000 meter til det dobbelte, satte Skarstein verdensrekord og leverte uslåelige prestasjoner i VM da hun vant singlesculler i klasse para PR1.

Hun kunne ikke delta under gallaen fordi hun er i Canada for å delta i verdenscupen i langrenn for funksjonshemmede som forberedelse til Paralympics i Pyeongchang.

Satt ut

- Jeg ble helt satt ut da jeg fikk brev om tildelingen. Helt ærlig trodde jeg ikke det var mulig at jeg kunne få prisen, siden tidligere års vinnere har vært så like meg med tanke på kjønn og konkurranseklasse. Dette er både en veldig hyggelig overraskelse og en stor ære, sier Skarstein i en pressemelding fra Norges roforbund.

I stedet for å motta prisen i London var hun fredag i løypene i Canmore og forberedte seg til helgens verdenscuprenn, som innledes med sprint lørdag.

- Jeg har sendt inn en video der jeg står litt forblåst på en slette på Sjusjøen og takker for prisen. Den får gjøre nytten under gallamiddagen, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer