Birgit Skarstein ble årets paralympiske roer

Det internasjonale roforbundet (FISA) kåret fredag Birgit Skarstein til Årets paralympiske utøver under sin prisutdelingsgalla i London.

TIL TOPPS: Birgit Skarstein ble fredag kåret til årets paralympiske roer under Det internasjonale roforbundets prisutdelingsgalla. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
TIL TOPPS: Birgit Skarstein ble fredag kåret til årets paralympiske roer under Det internasjonale roforbundets prisutdelingsgalla. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I sesongen da pararoerne gikk fra å konkurrere over 1000 meter til det dobbelte, satte Skarstein verdensrekord og leverte uslåelige prestasjoner i VM da hun vant singlesculler i klasse para PR1.

Hun kunne ikke delta under gallaen fordi hun er i Canada for å delta i verdenscupen i langrenn for funksjonshemmede som forberedelse til Paralympics i Pyeongchang.

Satt ut

- Jeg ble helt satt ut da jeg fikk brev om tildelingen. Helt ærlig trodde jeg ikke det var mulig at jeg kunne få prisen, siden tidligere års vinnere har vært så like meg med tanke på kjønn og konkurranseklasse. Dette er både en veldig hyggelig overraskelse og en stor ære, sier Skarstein i en pressemelding fra Norges roforbund.

I stedet for å motta prisen i London var hun fredag i løypene i Canmore og forberedte seg til helgens verdenscuprenn, som innledes med sprint lørdag.

- Jeg har sendt inn en video der jeg står litt forblåst på en slette på Sjusjøen og takker for prisen. Den får gjøre nytten under gallamiddagen, sier hun.

I godt selskap

Hun vant prisen i konkurranse med australske Erik Horrie (singlesculler menn PR1), brasilianske Diana Barcelos de Oliveira/Jairo Klug (dobbeltsculler mix PR3) og nederlandske Annika van der Meer/Corne de Koning (dobbeltsculler mix PR2). Alle er verdensmestere.

Øvrige prisvinnere under FISA-gallaen: Årets mannskap kvinner: Jeannine Gmelin, Sveits (singlesculler). Årets mannskap menn: Tysklands åtter. Årets trener: Alexis Besancon, Frankrike.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer