Birk Ruud tok sølv i X Games

Friskiutøveren Birk Ruud tok sølv i big air i X Games natt til lørdag til tross for at han leverte et triks som aldri har vært gjort i en konkurranse tidligere.

SØLV: 19 år gamle Birk Ruud fra Bærum tok natt til lørdag sølv i big air i X Games. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SØLV: 19 år gamle Birk Ruud fra Bærum tok natt til lørdag sølv i big air i X Games. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en triple cork 1800. Trikset har aldri blitt gjort her i Aspen, det har aldri blitt gjort i noen konkurranser tidligere, sa kommentatoren etter Ruuds triks.

Ifølge X Games-kommentatoren har Ruud snakket om trikset tidligere, og han sier han ikke visste om de kom til å få se det.

- Fy faen, den satt, sa Ruud i målområdet, ifølge VG.

Til tross for bragden måtte 19-åringen se seg slått av svenske Henrik Harlaut. Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Norske Christian Nummedal ble nummer seks.

Ruud er den eneste mannlige utøveren som har blitt invitert til å kjøre samtlige disipliner, nemlig big air, slopestyle og halfpipe. Men 19-åringen har sett seg nødt til å luke ut noen konkurranser fordi han rett og slett ikke har tid.

- Jeg er ikke sur. Men det er litt kjipt. Jeg hadde lyst til å få vist fram det jeg kan, sa Birk Ruud til VG torsdag lokal tid.

19-åringen fra Bærum gikk til topps i halfpipe i Aspen i fjor.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer