BESTE NORSKE: Lars Helge Birkeland var seks tideler unna en pallplass på sprinten i Holmenkollen lørdag. Med det gikk han seg inn på VM-laget.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Lars Helge Birkeland var seks tideler unna en pallplass på sprinten i Holmenkollen lørdag. Med det gikk han seg inn på VM-laget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Birkeland misset såvidt pallen i Kollen - gikk seg inn på VM-laget

Beste norske.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skiskytterkvinnene fikk en opptur med Tiril Eckhoffs åttendeplass i dag. Dermed var det klart for at herrene skulle reise kjerringa etter normaldistansen på torsdag.

Mens verdenscupleder Martin Fourcade tok ledelsen i mål, var det fortsatt en nordmann igjen i løypa. Lars Helge Birkeland skjøt helt feilfritt og tok ledelsen etter andre skyting. Dermed ville det være en glimrende sisterunde som kunne sikre nordmannen en pallplass.

Til tross for en solid sisterunde glapp pallen for Birkeland. Nordmannen endte til slutt på femteplass.

- Kjempet bra Det gjorde også seieren for Martin Fourcade: Tyske Arnd Pfeiffer gjennomførte et glimrende løp, og kunne ta seieren noen få sekunder foran franskmannen.

- Det var et maks-løp, så det var skikkelig deilig. Jeg gjennomførte to bra serier og er fornøyd med det. Jeg måtte bare gå all in, og det gikk bra etter planen.

Birkeland var ikke bitter for å misse pallen.

- Jeg skjønte det kom til å bli en kamp, og jeg fikk masse støtte fra publikum og trenere. Jeg kjempet bra synes jeg, sier Birkeland til NRK.

Solid Bø-åpning Johannes Thingnes Bø måtte glimte til i storebror Tarjei og Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalens fravær. 21-åringen fra Stryn åpnet solid i sporet og skjøt fullt hus på liggende skyting, og ledet etter første skyting.

Han var på vei mot en ny kjempeserie på stående skyting, men bommet på det siste skuddet. Dermed var det ikke godt nok for seier, og lillebror Bø gikk inn til en foreløpig femteplass.

Senere kom imidlertid verdenscupleder Martin Fourcade. Franskmannen skjøt feilfritt og gikk en god sisterunde - noe som holdt til hans andre strake seier i Kollen.

Kroppen ville ikke Alexander Os gjennomførte et godt løp med to fulle hus, men dessverre var ikke tiden i sporet god nok.

- Kroppen ville ikke, sier Os etter løpet.

Han mener han gikk seg ut av VM-laget med sprinten.

- Jeg er totalt ute av form. Ståa nå er ikke så bra. Formen skulle ha vært bra, jeg har ikke noen god forklaring på at det er som nå, sier Os til Dagbladet.