Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birkeland skapte optimisme på Kongsvinger

Kongsvinger er i førersetet i kvalifiseringen til neste års eliteserie etter 1-0 over Bodø/Glimt, men trener Vegard Skogheim tar ikke av.

- Vi er ferdig med 1 x 90 minutter og har 2. omgang igjen, sa den populære mannen som kan laget sitt opp to divisjoner på to år med full klaff.

Og full klaff kan det fort bli. Frode Birkelands scoring etter 14 minutter gir Kongsvinger et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Bodø kommende lørdag.

Dit reiser KIL med selvtillit. Kampen på Gjemselund lørdag viste ingen divisjonsforskjell på lagene.

Ingen i Kongsvinger tar opprykket på forskudd, men smilene var bredere på de fleste etter kampen, enn før.

Må tørre

Glimt skapte noen sjanser, men klarer ikke å score for tiden. Dessuten var en spiller som Runar Berg helt ute av form. Han fikk til lite og ingenting og ble byttet ut tolv minutter før slutt. De sjansene Glimt skapte, tok Kongsvingers keeper André Ulla seg effektivt av.

Han mener å vite hva resepten i Bodø må bli. Etter 1-0-seieren er han styrket i troen på at Kongsvinger kan klare opprykket.

- Vi må satse offensivt fra start i Bodø. Får vi et mål, må Glimt tross alt score tre. Det er Glimt som har presset på seg, sa Ulla.

Helten

Helten ble Frode Birkeland. Veteranspissen er en mann for de store anledninger. I fjor scoret han det avgjørende målet som sendte Ham-Kam opp i det beste selskap. Scoringen hans lørdag kan bli avgjørende også.

Målet kom rett før det var spilt 14 minutter. Espen Nystuen kom seg fint fri på høyresiden og slo inn foran mål. Der dukket Birkeland opp og headet ballen i mål. Kongsvinger hadde en kjempesjanse like etter også, uten at det ble uttelling da.

- Jeg så at Espen kom seg løs og lå bare og ventet på et innlegg fra ham. Glimt var bedre enn oss etter pause, men vi har mye å gå på vi også. Det blir jevnt i Bodø, og det er dem som må jage, sa matchvinneren. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media