Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birken avlyst

Birkebeinerrennet i langrenn er avlyst og ble et offer for koronavirussituasjonen. En rekke idrettsarrangementer i Norge er berørt.

AVLYST: Birkebeinerrennet. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
AVLYST: Birkebeinerrennet. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

-Vi tar samfunnsoppdraget på alvor, sier leder Eirik Thorbjørnsen i Birken skifestival til NRK.

Folkehelseinstituttet anbefalte tirsdag kveld å avlyse eller utsette alle arrangement med over 500 deltakere.

Hensikten er å hindre spredning av koronaviruset. Birken er en stormønstring med flere tusen deltakere. Rennet er årets høydepunkt for både topputøvere og mosjonister.

- Vi tar ansvar i den nasjonale dugnaden om å begrense smitte av koronaviruset. Vi lytter selvfølgelig til de pålegg og råd som nasjonale helsemyndigheter gir, sier Torbjørnsen i Birken til rennets hjemmeside.

- Hensynet til deltakere, frivillige og alle involverte kommer i første rekke. Ingen skal bli syke i forbindelse med Birkens arrangement. Det eneste riktige for oss nå er å avlyse alle arrangement i perioden 14.-21. mars.

Det betyr at hele Birken Skifestival er avlyst, med Ingalåmi, Ungdomsbirken, Barnebirken, Turbirken, Skøytebirken, Stafettbirken og Birkebeinerrennet.

Junior-NM avlyst

Samme skjebne lider Junior-NM i langrenn, som skulle arrangeres på Beitostølen kommende helg, er avlyst på grunn av frykt for ytterligere spredning av koronaviruset.

Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted tirsdag kveld. Avgjørelsen er fattet av smittevernlegen i Øystre Slidre kommune.

Bakgrunnen for vedtaket er rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag om at utendørs arrangementer med flere enn 500 deltakere som står eller sitter tett bør avlyses. Det er også satt i sammenheng med at FHI og Helsedirektoratet peker på at vi er inne i en ny fase med ikke sporbar smittespredning.

Arrangøren har opplyst at det er om lag 1000 påmeldte deltakere til junior-NM, og at det var ventet rundt 600 ytterligere tilstedeværende med støtteapparat og familiemedlemmer. I tillegg ville mange lokale frivillige være involvert.

Smittevernlegen har på det grunnlaget og etter en samlet vurdering kommet til at smitterisikoen ved arrangementet ville være for høy til at arrangementet kunne gjennomføres.

Det skulle være individuelle renn i klassisk stil fredag, i fri teknikk lørdag og stafetter søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!