Birken fylt opp på 90 sekunder

8000 plasser revet bort i dag morges.

Utrolige 90 sekunder tok det før neste års Birkebeinerritt var fulltegnet. 8000 plasser ble revet bort da påmeldingen åpnet i dag morges.

- I fjor tok det 30 minutter, og vi syntes det var veldig, veldig raskt den gangen. Dette hadde vi ikke drømt om, sier daglig leder Tone Lien i Birkebeinerrittet til aftenposten.no.

Totalt er det 16 500 plasser i rittet, men halvparten av plassene er forhåndsgitt til deltakere som tar «trippelen», sponsorer, utlendinger og dem som har vært med fem ganger eller mer.

En halvtimes tid etter at påmeldingen åpnet sto nesten 8500 på venteliste. Lien forteller at det er liten sjanse for å få plass for dem som står på venteliste.

- Det vil kun bli frigjort plasser dersom noen ikke betaler eller noen har registrert seg feil. Det vet vi mye mer om over helgen, forteller Lien.

(NTB)

POPULÆRT: Birkebeinerrittet ble fulltegnet halvannet minutt etter at registreringen startet i dag morges. Her fra rittet i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
POPULÆRT: Birkebeinerrittet ble fulltegnet halvannet minutt etter at registreringen startet i dag morges. Her fra rittet i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer