Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birmingham best i by'n

Gigantisk keepertabbe ødela for Villa.

 • Vi fulgte kampen live

  Birmingham slo Aston Villa med 2-1 i et fartsfylt byderby på Villa Park søndag. En tabbe av Thomas Sørensen ødela ettermiddagen for storebror Villa.

  Den eneste trøsten for Villa får være at laget er langt foran lillebror Birmingham på tabellen. For selv med det sviende tapet søndag er Villa oppe på en fin 6. plass med 25 poeng. Avstanden ned til «Brums» på 14. plass er på hele åtte poeng.

  Birmingham dominerte kraftig i de første 45 minuttene. Duoen Emile Heskey og Clinton Morrison tidvis terroriserte Villa-forsvaret. Morrison sto også for avslutningen da Thomas Sørensen fomlet stygt slik at Birmingham tok ledelsen.

  Den danske sisteskansen skulle enkelte stoppe ballen, men glapp den på snedig vis i eget nett. Dermed fulgte Sørensen opp Villas keepertabber mot byrivalen. For noen år siden klarte Peter Enckleman å rote et innkast fra Olof Mellberg i eget nett.

  En umarkert David Dunn økte fortjent til 2-0 etter 18 minutter. De blå burde økt ledelsen ved et par anledninger. Etter sidebytte hevet Villa seg kraftig i det intense derbyet. De skapte imidlertid få sjanser. Gareth Barry fikk et mål annullert etter 65 minutter. Avgjørelsen var helt korrekt da Villa-spilleren slo et frispark i mål med hånden.

  Helt på tampen skulle Villa få sitt fortjente mål, men det ble med reduseringen fra Gareth Barry.

  (NTB)

BEINHARDT DERBY: Tett og tøft på Villa Park. Her Carlton Cole og Kenny Cunningham i duell.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media