Birmingham best i by'n

Gigantisk keepertabbe ødela for Villa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
 • Vi fulgte kampen live

  Birmingham slo Aston Villa med 2-1 i et fartsfylt byderby på Villa Park søndag. En tabbe av Thomas Sørensen ødela ettermiddagen for storebror Villa.

  Den eneste trøsten for Villa får være at laget er langt foran lillebror Birmingham på tabellen. For selv med det sviende tapet søndag er Villa oppe på en fin 6. plass med 25 poeng. Avstanden ned til «Brums» på 14. plass er på hele åtte poeng.

  Birmingham dominerte kraftig i de første 45 minuttene. Duoen Emile Heskey og Clinton Morrison tidvis terroriserte Villa-forsvaret. Morrison sto også for avslutningen da Thomas Sørensen fomlet stygt slik at Birmingham tok ledelsen.

  Den danske sisteskansen skulle enkelte stoppe ballen, men glapp den på snedig vis i eget nett. Dermed fulgte Sørensen opp Villas keepertabber mot byrivalen. For noen år siden klarte Peter Enckleman å rote et innkast fra Olof Mellberg i eget nett.

  En umarkert David Dunn økte fortjent til 2-0 etter 18 minutter. De blå burde økt ledelsen ved et par anledninger. Etter sidebytte hevet Villa seg kraftig i det intense derbyet. De skapte imidlertid få sjanser. Gareth Barry fikk et mål annullert etter 65 minutter. Avgjørelsen var helt korrekt da Villa-spilleren slo et frispark i mål med hånden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.