HØYREIST: Med sine 202 centimeter på strømpelesten blir Nikola Zigic den høyeste spilleren i Premier League når han aksler Birmingham-trøya kommende sesong. Den serbiske landlagsspissen er Midlands-klubbens tredje kjøp siden sesongslutt.Foto: SCANPIX/EPA/MARC DANIEL
HØYREIST: Med sine 202 centimeter på strømpelesten blir Nikola Zigic den høyeste spilleren i Premier League når han aksler Birmingham-trøya kommende sesong. Den serbiske landlagsspissen er Midlands-klubbens tredje kjøp siden sesongslutt.Foto: SCANPIX/EPA/MARC DANIELVis mer

Birmingham hentet serbisk spisskjempe

Nikola Zigic blir Premier Leagues høyeste.

|||
(Dagbladet): Mens stort sett hele Premier League er i feriemodus, har Birmingham så definitivt ikke ligget på latsiden på overgangsmarkedet siden sesongslutt.

Kjøpet av Nikola Zigic fra Valencia er Midlands-klubbens tredje nyervervelse foran neste sesong etter at Manchester United-keeper Ben Foster og Bosman-spilleren Enric Valles ble klare forrige uke.

Serbiske Zigic er ingen hvem som helst i europeisk fotball. Med sine 202 centimeter på strømpelesten har 29-åringen skremt mange forsvarsspillere siden han slo igjennom for den gamle storheten Røde Stjerne i 2003. 110 kamper og 71 mål seinere gikk ferden videre til Racing Santander i 2006 der han imponerte med 11 scoringer på 32 kamper.

Året etter kom Valencia på banen med et bud på 13,5 millioner pund. Det var nok til å overbevise Santander til å selge, men året etter var han tilbake i Santander på lån hvor han noterte seg for 13 fulltreffere på 19 kamper. I Valencia-trøya ble det mer beskjedne fem mål på 28 kamper.

Den landslagsmannen med 16 mål på 42 landskamper koster, ifølge Sky Sports, Birmingham rundt seks millioner pund (56,5 millioner kroner). Sammen med Wolverhampton-spiller Stefan Maierhofer kan han skryte av å være den høyeste spilleren når neste års Premier League sparkes i gang i midten av august.